21 oktober 2019
Blog immersive media Virtual reality XR-lab Content

VR-ervaring van XR Lab te zien in het MediaLab

The Wanderer - MediaLab @ Cinekid
Laatste update: 30 okt '19 - 8:08

Inmiddels is het herfstvakantie en ook het onstuimige herfstweer is volop aanwezig. Het ideale moment om (met je kinderen) te gaan kijken bij het Cinekid Festival. Dit is het grootste kindermediafestival ter wereld, dat iedere herfstvakantie plaatsvindt in Amsterdam en op 40 andere locaties in het land.

Het festival is speciaal voor kinderen tussen de drie en veertien jaar. Zij kunnen nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab. En omdat er een Virtual Reality (VR) – ervaring van XR lab te zien is vertellen wij je er graag meer over.

Der Wanderer te zien in het MediaLab

In september zijn twaalf studenten van MBO College Hilversum of Mediacollege Amsterdam gestart aan hun stage bij XR Lab. In dit leerbedrijf experimenteren de studenten en docenten met state-of-the-art technologie voor echte cases van bedrijven. Zij gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met onderzoeken, het werken aan concepten, experimenteren met prototypes, realiseren en testen. Dit onder intensieve begeleiding en methodes als design thinking en scrum. XR Lab is een initiatief van het ROC van Amsterdam, Mbo college Hilversum, Mediacollege Amsterdam en Media Perspectives.

De afgelopen weken hebben de studenten gewerkt aan een VR-ervaring die nu te zien is in het MediaLab. In 3,5 minuut kan je door verschillende werelden dwalen. In elke wereld beleef je weer andere avonturen in virtual reality. Om door te gaan naar de volgende wereld, moet je wel eerst de volgende portal vinden.

MediaLab bezoeken

Nieuwsgierig? Kom dan tijdens de herfstvakantie (19-25 oktober) langs in het MediaLab. Dit is de grootste digitale speeltuin van de wereld en hij is te vinden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Naast Der Wanderer van XR Lab zijn er nog veel meer interactieve kunstinstallaties, nieuwe apps en games en exclusieve mediaworkshops te ontdekken.

Plattegrond MediaLab @ Cinekid

Kinderen mogen voor elf euro het MediaLab bezoeken, toegang voor een begeleider kost vijf euro. Het MediaLab is van 19-25 oktober geopend van 11:30-17:00 uur. Meer informatie over het MediaLab en tickets vind je hier.