21 februari 2022
NPO 3FM Challenge mediamatters Tech

Inglobe Technologies (Italië) wint NPO 3FM Challenge

Inglobe Technologies - NPO 3FM Challenge
Laatste update: 15 jul '22 - 13:13

Inglobe Technologies heeft de NPO 3FM Challenge gewonnen. Het Italiaanse bedrijf zal zijn Metastudio inzetten om optredens in de 3FM Livebox vorm te geven. Inglobe mag nu een pilot gaan doen met 3FM.

Kwaliteit

De kwaliteit van de inzendingen voor de challenge was erg hoog. De oplossing van Inglobe kwam uiteindelijk het dichtst in de buurt van de doelstelling van de challenge: hoe op een innovatieve manier de optredens in de 3FM Livebox dynamischer te maken en daarmee aantrekkelijker voor zowel publiek als artiesten.

Metastudio 3FM

NPO Innovatie

De challenge werd georganiseerd door MediaMatters in opdracht van NPO Innovatie en NPO 3FM. In totaal dienden 34 bedrijven uit 15 landen een voorstel in. Daarvan zijn er 5 geselecteerd om een pitch te komen doen in Hilversum. Behalve Inglobe waren dat Covince, Dutch Rose Media, EMG uit Nederland en multiCAM systems uit Frankrijk.

Het is de tweede keer dat NPO Innovatie een challenge organiseert met MediaMatters. De vorige, rond het Eurovisie Songfestival, was ook een succes. Een van de winnaars was toen Sceenic die uiteindelijk voor de NPO de applicatie NPO Samen realiseerde.