11 april 2019
Elastique HR manager Talent

Johan Emmen (Elastique): “Versnelde ontwikkeling van onze medewerkers is voor ons belangrijk”

Laatste update: 11 apr '19 - 7:07

“Yes, we are what you’d call digital pioneers. A collective of tech wizards, concept guru’s and design rockstars dreaming up award winning digital experiences” prijkt met grote letters op de website van Elastique. Elastique is een digital agency met een grote diversiteit aan mensen, projecten en technieken in huis. Goede opleiding en begeleiding zijn sleutelwoorden in hun HR-beleid. Johan Emmen, Managing Partner van Elastique, licht dat toe.

“Elastique heeft veel expertise en specialismen in huis. Dat is niet alleen interessant voor onze opdrachtgevers, maar ook voor onze medewerkers”, vertelt Johan. Tech wizards, concept guru’s en design rockstars leren namelijk veel van elkaar. “Doordat we een groot palet aan technieken voorhanden hebben zijn de mogelijkheden voor kennisontwikkeling bij onze medewerkers boven gemiddeld groot”. Dat stimuleert Elastique door twee keer per jaar met hun medewerkers in gesprek te gaan over de kansen voor versnelde ontwikkeling. Dit wordt vervolgens vormgegeven door training on the job, aangevuld met opleidingen.

Versnelde ontwikkeling naar wizard, guru of rockstar

Het bieden van versnelde ontwikkeling is daarmee een belangrijke asset die Elastique als werkgever biedt. Johan: “De eerste tien jaar van een carrière is het belangrijk zoveel mogelijk te leren – dat willen we als Elastique enorm stimuleren. Niet alleen training on the job en opleiding zijn daarbij belangrijk, maar ook een inspirerende werkplek en een informele doch professionele werksfeer bevorderen de behoefte van medewerkers om zich te ontwikkelen”.

Die informele werksfeer komt ook op het kantoor tot uiting. Dat de oprichters een passie voor Star Wars hebben blijkt bijvoorbeeld al meteen bij binnenkomst waar op een grote muur het team als Star Wars personages wordt afgebeeld. Een groot (inmiddels nog groter) interdisciplinair team dat zich niet laat afschrikken door alle veranderingen in het medialandschap, blijkt uit een toepasselijke Skywalker quote op de site:

“You can’t stop the change, any more than you can stop the suns from setting.” — Shmi Skywalker

Als het gaat om de werving van personeel is het voor Elastique daarom van belang die diversiteit te handhaven. “Niet alleen in expertises, maar ook voor een juiste mix van ervaren en onervaren”, licht Johan toe. Op die manier kunnen jonkies zich optrekken aan gevestigde wizards en guru’s. “Wat bij deze jonkies wel belangrijk is, is dat ze talentvol en gemotiveerd zijn, maar ook zelfstandig kunnen werken. Wat dat betreft gaan we bij Elastique uit van je eigen kracht, maar we helpen je graag om die versneld te ontwikkelen”.

Dit interview is onderdeel van een serie interviews met HR-managers die we doen vanuit ons thema Talent. Lees hier het vorige interview met Astrid Bonefaas, HR-manager bij United.