Talent

De mediawereld is een dynamische markt. De digitalisering en de opkomst van nieuwe technologieën hebben niet alleen impact op de content die gemaakt wordt, maar ook op het type personeel dat nodig is. Dat betekent investeren in de opleiding van medewerkers, jezelf blijven ontwikkelen en het aantrekken van nieuw talent.

Vanuit het thema Talent kijken we naar de uitdagingen op het gebied van Human Capital. Hoe zorgen we dat medewerkers beschikken over actuele kennis en skills? Hoe blijven zij nu en in de toekomst inzetbaar in een veranderende mediasector? En hoe weten we aanstormend talent aan ons te binden en winnen we daarmee de 'war on talent'? De Academy wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF). Voor rechtstreeks contact met het Talent-team: talent@mediaperspectives.nl

Talentprogramma, recruitment & employer branding

Talent Development Program

Het Talent Development Program is dé springplank voor een carrière in de mediasector. Een intensief programma van zes maanden voor jong talent om kennis en vaardigheden op te doen. Het doel? Groei in je loopbaan in de media. Jong talent gaat als trainee aan de slag bij een van onze partners. Of ze doorlopen als open inschrijving het opleidingsprogramma en worden op verschillende momenten voorgesteld aan toonaangevende mediabedrijven en recruiters. Meer weten?

Meer informatie
Trainingen

MediaBooster

Give yourself a boost! Met een van de MediaBoosters over content & creatie, business & marketing of technologie & innovatie. Maandelijks zijn er uiteenlopende trainingen voor mediaprofessionals die zich willen blijven ontwikkelen. Deze MediaBoosters zijn 1- of 2-daags en vinden plaats in het Mediacentrum op het Mediapark. Mediaboosters worden ook in-company aangeboden. Wil je er nog meer verdieping? Naast MediaBoosters bieden we ook leergangen met van een serie trainingen over een langere periode. Een leergang bestaat uit 5 lesdagen en een 3-daagse sprint. Alle leergangen worden afgesloten met een certificaat van deelname. Meer weten?

Bekijk aanbod
Loopbaancoaching

Coaching

Merk je dat je graag meer uit je carrière wilt halen, de balans tussen werk en privé kwijt bent of dat je meer uitdaging wilt? Wij bieden loopbaancoaching aan gericht op o.a. het duurzame inzetbaarheid potentieel (wendbaarheid). Met behulp van een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst wordt eerst een persoonlijk rapport gemaakt. Daarna wordt in coachsessies besproken hoe jezelf kunt blijven ontwikkelen en welke impact alle veranderingen kunnen hebben op je huidige werkzaamheden. Naast een compleet coachtraject kun je ook een "APK" afnemen. Meer weten?

Meer informatie
Vacatureportal

Jobs

Het vacatureportal van Media Perspectives bevat vacatures van onze partners in onder andere de vakgebieden redactie, mediaproductie, marketing & communicatie, design, projectmanagement en ICT & Development.

Bekijk vacatures
Omscholingsprogramma

Make IT Work voor de media

Heb je interesse in IT? Of wil je je omscholen naar omscholen naar een functie in de IT? Make IT Work voor de Media is een omscholingsprogramma voor hoogopgeleiden zonder IT-achtergrond. De opleiding die samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam is ontwikkeld resulteert in een bachelor-diploma en direct uitzicht om direct aan de slag te gaan in de mediasector. Ben je geïnteresseerd als potentiële werkgever of kandidaat?

Bekijk de website
Executive Master

Master in Media Innovation

De Engelstalige Master in Media Innovation is speciaal ontwikkeld voor mediaprofessionals. De Master biedt diepgaande kennis van digitale mediaprocessen en legt de verbinding tussen theorie en praktijk in media-studies. Het eenjarige programma vindt plaats in Hilversum en wordt verzorgd door Breda University of Applied Sciences, in nauwe samenwerking met (inter)nationale partners. Doordat deze Master door de Nederlandse overheid wordt bekostigd is de opleiding toegankelijk voor kleine mediabedrijven, start-ups en zzp'ers. Meer weten?

Meer informatie
Publiek private samenwerking

XR Lab

In het XR-lab, een publiek private samenwerking, werken wij samen met onderwijs, bedrijven en overheidsinstellingen aan manieren om het middelbaar beroepsonderwijs sneller en beter te laten inspelen op de veranderende AV/ICT-markt. Media Perspectives focust zich hierbinnen voornamelijk op het professionaliseren van docenten binnen het middelbaar beroepsonderwijs. Middels professionaliseringstrajecten bestaande uit workshops, masterclasses, coaching en docent-on-the-job trajecten faciliteren wij docenten in het up-to-date houden van hun kennis en vaardigheden.

Meer informatie
Pressure Cooker Event

Media Future Week

Een jaarlijkse pressure cookerweek waarin de excellente studenten van meer dan tien mediagerelateerde opleidingen werken aan uitdagende cases van bedrijven. Een mix van studenten, onderwijsinstellingen, werkvormen en sprekers zorgen voor een unieke leerervaring. Er hebben reeds 7 edities plaatsgevonden. Voor meer info en sfeerimpressies, zie onze aparte website.

Bekijk de website

Dit doen we samen met onze partners.