11 maart 2019

Dutch Digital Day 2019

Laatste update: 12 mrt '19 - 8:08

Dutch Digital Day 2019: grensverleggende inspiratie met Design Director Sonos, Design Ethicist Mike Monteiro & Tech Evangelist LJ Rich
Amsterdam, 5 maart 2019 – Op 21 juni organiseert Dutch Digital Agencies de vijfde editie van Dutch Digital Day met ook dit jaar weer een indrukwekkende line up. Tijdens Dutch Digital Day komt de digitale industrie samen om hun injectie van next-level inspiratie te krijgen.

Design & ethiek
Wie minder dan Nederlands trots Mieko Kusano, design director bij Sonos, kan deze next-level inspiratie bieden? Ze is een van de belangrijkste Nederlandse industrieel ontwerpers die al 15 jaar apparaten van wifispeakerpionier Sonos ontwerpt en de ontwerp- en productteams leidt. Dit doet ze vanuit een filosofie die gevormd wordt door de combinatie tussen haar Japanse herkomst en haar Nederlandse wortels. Tussen zen, de filosofie van essentie uit Japan, en uit Nederland het minimalistische van De Stijl en Mondriaan.

Verder zal Mike Monteiro, een internationaal gewaardeerde keynote spreker op het gebied van design & ethiek ook het podium op 21 juni a.s. betreden. Mike is oprichter en design director van Mule Design. Daarnaast schrijft hij regelmatig over design en ethiek en heeft inmiddels twee boeken uitgebracht: “Design is a Job” en “You are my favorite client”. Op zijn bekende wervende wijze zal hij inspireren op het gebied van ethiek.

Tech evangelist
LJ Rich is een presentatrice bij de BBC technologie show “Click”, journalist, producer, uitvinder en componist. Zij neemt ons mee in een super meeslepende reis door haar toestand van synesthesie (gebruik van geluid en geur) en haar unieke kijk op technologie en de combinatie tussen muziek en innovatie.

Meet you on the other side
Het thema is ‘Meet you on the other side’. Achter iedere grotere verandering schuilt grote nieuwsgierigheid en leiderschap. Dit wordt aangejaagd door de geheime kracht van veranderaars, vernieuwers en oplossers, die achter de schermen werken. Maar 1x per jaar is het tijd om te schitteren, te delen en te applaudisseren. 21 juni 2019 is het Dutch Digital Day! Geen verhalen over trends, maar een dag van inspiratie, innovatie, en ontredderend mooie toepassingen van o.a. tech en design.
Voorgaande sprekers

Tijdens de voorgaande edities hebben niet de minste sprekers op het podium gestaan. Bas Ording (ex-Apple en nu Tesla), Sam Hashemi (UX NASA), Christiaan Triebert (Bellingcat), Nell Watson , Tim Houter (Hardt), Neil Harbisson & Joshua Davis.
De dag wordt ook dit jaar weer gemodereerd door niemand minder dan Jim Stolze.

Tickets
Uitvinders, veranderaars, vernieuwers, oplossers, talent en makers: zorg dat je deze dag van inspiratie en innovatie meemaakt. Kaarten voor Dutch Digital Day op 21 juni a.s. bij Undercurrent in Amsterdam zijn vanaf nu verkrijgbaar via: https://bit.ly/2lVWJ6f

Friends of Dutch Digital Day
Dutch Digital Day wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners Simplicate en Sketch .