1 juli 2020
stadsfonds Business

Meer biodiversiteit op het Media Park

Laatste update: 14 okt '20 - 9:09

Wat maakt het Media Park en het omliggende gebied aan de Witte Kruislaan een aantrekkelijke werklocatie? Zijn het Flexplekken? Wandel- en hardlooproutes? Sportfaciliteiten? Post-Corona interactieplekken? Bewegwijzering? Foodtrucks? Deelfietsen of elektrische steps? Het antwoord is in ieder geval: biodiversiteit.

Media Perspectives coördineert in 2020 de indiening, beoordeling en toekenning van Stadsfondsprojecten op en rond het Media Park. Afgelopen dinsdag zijn er zeven ideeën gepresenteerd aan de commissie van het Stadsfonds Hilversum Media Park. Eén van de ideeën waar de commissie vrolijk van werd, was de pitch van Imker Ben Bus over biodiversiteit en bijen op het Media Park.

Media Bij

Langs de vijver op het Media Park vind je nu al een flink aantal bijenkasten van de Media Bij. Er is voldoende beschutting, water en ook zon. Ook kunnen de bijen vanaf deze plek de bomen, struiken en de hei bereiken. Maar er zijn steeds minder bloeiende bloemen te vinden.

En niet elke bij is een honingbij, dus daarom heeft Ben zijn idee gepresenteerd voor de financiering voor het bijplaatsen van tientallen kleine bijenhotels en het inzaaien van 10 kilo aan inheemse bloemenzaden. Ook wordt er gekeken hoe Media Park bewoners kunnen worden geïnformeerd over de gang van zaken van De Media Bij. En samen met Dineke Sluijterfonds gaat geprobeerd worden om het Media Park te voorzien van diverse vogelhuisjes, zodat ook die een betere plek kunnen krijgen. De commissie van het stadsfonds heeft de aanvraag van de Media Bij gehonoreerd met een bijdrage van 4.800 euro.

Bijenkassen Media Park

De meest gangbare periode om te zaaien is het najaar. Dus we moeten nog even geduld hebben voor we kunnen genieten van alle prachtige kleuren en geuren op het Media Park.

Stadsfonds Hilversum Media Park

Alle aanvragen zijn door de commissie getoetst op het idee, het probleem dat ermee wordt opgelost, de aansluiting met leefbaarheid en duurzaamheid en de begroting en vraag aan het stadsfonds. De commissie bestaat uit: Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld en Geluid), Jeroen Ankersmit (MBO College Hilversum) en Josbert van Rooijen (Red Bee Media)

Heb je een goed idee voor op of rond het Media Park en Witte Kruislaan? Het Stadsfonds heeft dit jaar nog enkele tienduizenden euro budget beschikbaar. Lees hier meer over het Stadsfonds Hilversum Media Park.