Campus

Stadsfonds Hilversum Media Park

De Stichting Stadsfonds Hilversum stelt jaarlijks een bedrag beschikbaar voor projecten op en rond het Media Park, die een bijdrage leveren aan een aantrekkelijk werkklimaat. Media Perspectives coördineert de indiening, beoordeling en toekenning rondom deze projecten.

Mediapark Campus

Thema 2023

De Stadsfondscommissie Media Park heeft als thema van 2023 gekozen voor: Media Park binnenstebuiten: hoe wordt media gemaakt?

Het thema sluit aan op het voornemen van de Initiatiefgroep Campusontwikkeling om het Media Park levendig te maken. Wat er binnen in de gebouwen op het Media Park gebeurt aan creativiteit en innovatie, moet ook zichtbaar zijn aan de buitenkant. We zijn dus op zoek naar initiatieven die mediamakers, het maakproces, of specifieke projecten, zichtbaarheid geven op het Media Park. Er is dit jaar een bedrag van ongeveer 90.000 euro beschikbaar.

Aanvraag insturen

Heb jij een idee of initiatief wat bijdraagt aan het zichtbaar maken van de creativiteit en innovatie op het Media Park? Stuur dan een mail met een beschrijving van je idee (max. half a4) naar stadsfonds@mediaperspectives.nl. We doen dan een snelle beoordeling om te kijken of je idee voldoet aan de voorwaarden. De verdere procedure staat hieronder beschreven.

Planning en procedure

Er zijn gedurende het jaar twee momenten om een aanvraag in te dienen: in maart en in november. Hieronder de planning voor de eerste helft van 2023:

  • Stuur een korte beschrijving van je idee/initiatief naar stadsfonds@mediaperspectives.nl. Je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie. Deadline: 1 maart.
  • Als je aanvraag voldoet aan de voorwaarden vragen we je om een pitchvideo insturen van max. 5 minuten. Hierin licht je het idee/initiatief toe en vertel je wat er nodig is om dit te realiseren. Deadline: Maandag 13 maart, 12.00 uur.
  • De commissieleden buigen zich over de pitchvideo’s en krijgen de mogelijkheid om een aanvullende vraag te stellen. Op maandag 20 maart worden deze vragen aan je teruggekoppeld. Hier mag schriftelijk antwoord op gegeven worden. Deadline: donderdag 23 maart.
  • Op woensdag 12 april ontvang je bericht over de eventuele toekenning van fondsen aan jouw idee.

Voorwaarden

Over Stadsfonds Hilversum

Stadsfonds Hilversum is een stichting van lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker willen maken. In samenspraak met de gemeente, storten ze jaarlijks een deel van de onroerendezaakbelasting (OZB) van bedrijfspanden in een fonds, waarmee ze economische activiteiten kunnen stimuleren. Het gaat om een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro per jaar.

Fondsgebied Media Park

Voor een goede verdeling van dit geld is Hilversum opgedeeld in ‘fondsgebieden’. Voor elk gebied is een budget beschikbaar. Het Media Park is, samen met de gebouwen van KPN en AVROTROS ten noorden van het Media Park, een van die gebieden. We noemen dit het fondsgebied Media Park. Jaarlijks is er van het totaalbedrag ongeveer 90.000 euro (excl. btw) beschikbaar voor projecten op en rond het Media Park.

Media Perspectives coördineert de indiening, beoordeling en toekenning rondom projecten op en rond het Media Park. De beoordeling van de aanvragen is in handen van een commissie die bestaat uit:

Meer informatie

Heb je vragen? Neem contact met ons op via stadsfonds@mediaperspectives.nl

Meer over Stadsfonds Hilversum Media Park

Het team

Merel Becht

Mogelijk ook interessant voor jou