Campus

Stadsfonds Hilversum Media Park

De Stichting Stadsfonds Hilversum stelt jaarlijks een bedrag van ongeveer 60.000 euro beschikbaar voor projecten op en rond het Media Park, die een bijdrage leveren aan het economische en culturele klimaat in Hilversum en verbinding en samenwerking tot stand brengen. Media Perspectives coördineert de indiening, beoordeling en toekenning rondom projecten op en rond het Media Park.

Mediapark Campus

Aanvragen 2022

Voor 2022 heeft de Stadsfondscommissie Media Park gekozen voor het thema ‘leefbaarheid: ontmoeten en verbinden’. Hier zullen alle aanvragen op getoetst worden. Je kunt aanvragen indienen van klein tot groot, maar onze focus ligt op projecten met budgetten tussen de 5000 en 25.000 euro.

Heb jij een idee of initiatief wat zou kunnen bijdragen aan de leefbaarheid op het Media Park? Stuur dan een mail met een beschrijving van je idee (max. half a4) naar stadsfonds@mediaperspectives.nl. We doen dan een snelle beoordeling om te kijken of je idee voldoet aan de voorwaarden. De verdere procedure staat hieronder beschreven.

Aanvraagprocedure

  • Aanvragers sturen een korte beschrijving van hun idee/initiatief naar stadsfonds@mediaperspectives.nl. Zij ontvangen binnen twee werkdagen een reactie.
  • Via een door ons verstuurde link, kunnen aanvragers een pitchvideo insturen van max. 5 minuten. Hierin lichten zij het idee/initiatief toe en vertellen wat er nodig is om dit te realiseren. Deadline: vrijdag 13 mei 2022.
  • Uiterlijk maandag 23 mei ontvangen de aanvragers een aantal aanvullende vragen van de commissieleden. Aanvragers hebben dan twee werkdagen de tijd om deze vragen schriftelijk te beantwoorden. Deadline: woensdag 25 mei.
  • De commissieleden gaan in overleg en op woensdag 1 juni 2022 ontvangen de aanvragers bericht over eventuele toekenning van fondsen.

Over Stadsfonds Hilversum

Stadsfonds Hilversum is een stichting van lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker willen maken. In samenspraak met de gemeente, storten ze jaarlijks een deel van de onroerendezaakbelasting (OZB) van bedrijfspanden in een fonds, waarmee ze economische activiteiten kunnen stimuleren. Het gaat om een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro per jaar.

Fondsgebied Media Park

Voor een goede verdeling van dit geld is Hilversum opgedeeld in ‘fondsgebieden’. Voor elk gebied is een budget beschikbaar. Het Media Park is, samen met de gebouwen van KPN en AVROTROS ten noorden van het Media Park, een van die gebieden. We noemen dit het fondsgebied Media Park. Jaarlijks is er van het totaalbedrag ongeveer 60.000 euro (excl. btw) beschikbaar voor projecten op en rond het Media Park.

Media Perspectives coördineert de indiening, beoordeling en toekenning rondom projecten op en rond het Media Park. De beoordeling van de aanvragen is in handen van een commissie die bestaat uit:

Meer informatie

Heb je vragen? Neem contact met ons op via stadsfonds@mediaperspectives.nl

Meer over Stadsfonds Hilversum Media Park

Het team

Frank Visser
Frank Visser
Merel Becht
Merel Becht

Mogelijk ook interessant voor jou