Campus Events

Themaweek: Innovatie op het Media Park

In de week van 11 t/m 14 december besteden we aandacht aan een aantal innovatieve projecten en initiatieven. We kijken naar de nieuwste ontwikkelingen rondom virtual production, de impact van data en AI op media en de kracht van creatieve samenwerkingen. Bekijk hieronder het volledige programma.

Interviews: de gezichten achter innovatie

Op het Media Park in Hilversum gebeurt ontzettend veel rondom innovatie. Van nieuwe dataplatformen en AI-toepassingen tot virtual production en creatieve hackathons. Wij zijn op zoek gegaan naar de gezichten achter deze ontwikkelingen. Wat is hun rol binnen deze projecten? Hoe komt innovatie tot stand? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor de mediasector? Lees de interviews hieronder!

Open middag Studio XNL | Maandag 11 december, 12.00 – 14.00 uur

Het Media Park heeft er sinds kort een nieuwe faciliteit bij: Studio XNL. Deze gloednieuwe LED-studio biedt talloze mogelijkheden voor het maken van virtuele producties. Speciaal voor de bewoners van het Media Park opent de Studio XNL op maandag 11 december haar deuren. Werk jij of studeer jij op het Media Park en ben je benieuwd naar de mogelijkheden rondom virtual production? Of ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe technologie en wil je gewoon eens binnenkijken? Kom dan tijdens je lunchpauze langs voor een kijkje achter de schermen! Het team van Studio XNL staat klaar om vragen te beantwoorden en vertellen je graag over de mogelijkheden.

Wil je langskomen? Laat het ons dan even weten!

Meld je hier aan

Online MediaTalks: Innovatie in 2024

Vijftien grote mediabedrijven zijn een samenwerking gestart om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar de mediasector mee te maken heeft. Ze hebben een gezamenlijke innovatieagenda opgesteld met de pijlers: Decentrale data, Nieuws en informatie en Content en productie. Wij zijn benieuwd hoe de deelnemende partijen een jaar later naar deze grote dossiers kijken. Wat zijn de ontwikkelingen en wat betekent dit voor de toekomst van de media?

Online MediaTalk: Hoe organiseer je innovatie? | Dinsdag 12 december

De mediasector is voortdurend in beweging. Productiemethodes veranderen, het publiek krijgt een nieuwe rol en er komen digitale platformen bij. Met name data en AI zijn op dit moment twee grote thema’s. Hoe gaan RTL en de NPO om met deze veranderingen? Welke rol speelt decentrale data en welke productie veranderingen komen eraan? En hoe organiseer je nu eigenlijk innovatie? Te gast zijn:

Online MediaTalk: Wie vertrouwt het nieuws? | Woensdag 13 december

Vertrouwen in de journalistiek en nieuwsorganisaties is een pijler van de democratische samenleving. Veel Nederlanders vertrouwen het nieuws echter niet meer. Wat betekent dit voor nieuwsorganisaties? Hoe kijken zij naar de toekomst? Te gast zijn:

Houd onze website en LinkedIn pagina in de gaten voor de video’s.

XR Innovation Showcases | Donderdag 14 december, 15.00 – 17.00 uur

Media Perspectives en XR Lab nodigen je graag uit voor een inspirerend event in de nieuwe virtual production studio van Studio XNL. We presenteren vier XR-projecten die we het afgelopen jaar hebben gerealiseerd voor MKB-bedrijven. Op basis van hun concrete innovatievraag zijn vier prototypes ontwikkeld die we graag met jullie delen. We kijken uiteraard ook terug op de unieke samenwerking van de MKB-bedrijven met studenten en docenten van het leerbedrijf XR Lab.

Programma

15.00 – 15.30: Inloop
15.30 – 15.50: Presentatie Weknow Studio
15.50 – 16.20: Presentatie GPAL
16.20 – 16.40: Presentatie Trollverse
16.40 – 17.00: Presentatie Studio XNL
17.00 – 18.00: Netwerkborrel

Ben je erbij? We hopen je te zien!

Meld je hier aan

Het team

Mogelijk ook interessant voor jou