Innovatie op het Media Park: EMG

Cafer Poslu (EMG): “Om productieprocessen overzichtelijk te houden hebben we het platform Butlers ontwikkeld.”

Cafer Poslu is als product owner bij EMG betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe productie tool Butlers. Butlers is een platform dat tijdens een productieproces alle binnenkomende informatie bundelt, de juiste personen van informatie voorziet en zo het productieproces overzichtelijk houdt. Cafer vertelt dat het idee is ontstaan omdat de communicatie tussen al die verschillende disciplines bij een productieproces vaak een grote uitdaging is. “Dat moet slimmer en beter kunnen”, dachten hij en zijn collega’s bij EMG. Samen met het R&D team heeft Cafer het idee verder uitgewerkt.

Hoe werkt zo’n proces bij jullie?

“Uiteraard werk je een idee van tevoren zo goed mogelijk uit. Je moet vooral de behoeften in kaart brengen en duidelijk hebben welke oplossing hier bij past. Dat vraagt om veel gesprekken met interne en externe belanghebbenden. Met die inzichten ga je verder bouwen. Wij doen alles volgens de agile/scrum methodiek. Het betekent dat we snel itereren, betrokkenheid van belanghebbende op elk niveau aanmoedigen en flexibel zijn in onze ontwikkelingsaanpak. Gaandeweg stuit je altijd op hobbels en moet je dingen aanpassen. Uiteindelijk biedt dat alleen maar kansen voor verbetering, dus zo’n traject is heel waardevol.”

Vertel Cafer, wat houdt Butlers precies in?

“Simpel gezegd is Butlers een platform waarop informatie en tools beschikbaar zijn voor iedereen die bij een productieproces betrokken is. Dus bijvoorbeeld een producer, een cameraman, een editor. Elke gebruiker krijgt een persoonlijke inlogpagina zodat iedereen op elk moment up-to-date is. Er staat in wie wat moet doen, hoelang daar voor nodig is en wat er al is gedaan. Ook alle voortgang wordt bijgehouden, dus we zijn hierdoor een stuk transparanter. Dat is met name voor onze klanten heel prettig, zo komen ze niet voor verrassingen te staan. Het is dus een stukje dienstverlening vanuit EMG, maar ook voor onszelf is het een handig platform.”

Waar komt de behoefte voor zo’n soort platform vandaan?

“We merken dat er tegenwoordig meer op afstand wordt gewerkt, en in die periodes worden verschillende communicatiestromen gebruikt. Denk aan de vele belletjes, appjes en mailtjes vanuit alle hoeken uit het productieproces. In een ideale wereld kunnen alle mensen die aan een productie meewerken, snel, gemakkelijk en transparant met elkaar overleggen. In de praktijk werkt dat vaak niet. Je hebt te maken met vele schijven die allemaal afzonderlijk van elkaar werken, bijvoorbeeld in een ander land of op een ander tijdstip. Maar je hebt elkaar wel nodig. We weten dat wanneer de samenwerking tussen alle verschillende schijven tijdens zo’n groot proces perfect verloopt, het eindresultaat ook daadwerkelijk beter wordt. Een platform zoals Butlers, dat draait om overzichtelijkheid en efficiëntie, biedt daarvoor dus de ideale oplossing.”

Hoe denken jullie dat Butlers zich verder gaat ontwikkelen?

“Butlers is dynamisch en biedt voortdurend nieuwe mogelijkheden. Omdat elke gebruiker toegang heeft tot gepersonaliseerde informatie en gestroomlijnde workflows, draagt dit bij aan een samenhangend productieproces en levert het positieve resultaten op. We blijven het platform uiteraard door ontwikkelen. Dat is cruciaal om de waarde en effectiviteit te vergoten. We zien nu al een toename in het aantal gebruikers, dus dat laat zien dat er een groeiende relevantie is.”

Lees hier de andere interviews