Data Talent Tech

Media Hack Days

De media-industrie wordt steeds meer gedreven door complexe IT-processen. Tegelijkertijd merken we dat ICT-studenten geen duidelijk beeld hebben hiervan en niet zo snel denken aan de media-industrie als toekomstig werkveld.

Daarom nemen we het initiatief om Media Hack Days te organiseren: hackathons waarin we studenten en young professionals (tot 5 jaar werkervaring) enthousiast kunnen maken over de uitdagingen waar we als media-industrie mee te maken hebben. Tijdens deze hackathon (variërend van een halve dag, een 24-uurssessie, of een meerdaagse bootcamp) willen we de deelnemers uitdagen om in korte tijd hun denkkracht in te zetten voor een media-uitdaging. Er worden datasets beschikbaar gesteld en de deelnemers worden ondersteund door inhoudsexperts. Het doel is om jonge developers en datascientists een beter beeld te geven van de media-industrie als mogelijk toekomstig werkveld. Tijdens de hackathon ontwikkelen de teams een oplossing en pitchen dit aan een jury. Het winnende groepje wordt beloond met een aansprekende prijs!

Voor deze hackathons zijn we op zoek naar interessante cases van mediabedrijven. Heeft jouw bedrijf een case waarmee we studenten enthousiast kunnen maken over werken in de media-industrie? Laat ons weten wat je in gedachten hebt en laat aanstormend IT talent kennismaken met jouw bedrijf.  

Neem voor informatie over de Media Hack Days contact op met talent@mediaperspectives.nl 

Meer over Media Hack Days

Het team

Mir Wermuth
Willemijn Phielix
Willemijn Phielix
Merel Becht

Mogelijk ook interessant voor jou