18 april 2019
call Business

DRIVE 2019 | Dien je voorstel in!

MediaTalk
Laatste update: 29 apr '19 - 9:09

In oktober 2019 organiseert CLICKNL de zesde editie van het Design Research & Innovation Festival, DRIVE! Op donderdag 24 oktober zetten zij state-of-the-art onderzoek en innovatie in de spotlights tijdens de Dutch Design Week, en jouw project of onderzoek kan daar deel van uitmaken. Schrijf je nu in!

Op het Design Research & Innovation Festival, kortweg DRIVE, delen creatieve professionals, innovatiemanagers en onderzoekers hun nieuwste R&D-inzichten. Door middel van presentaties, workshops en discussies krijgt het publiek inzicht in de groeiende kennisbasis van de creatieve industrie: van ontwerpmethoden om transities te faciliteren tot mogelijkheden van personalisering, en van digitale media tot architectuur en mode.

Om DRIVE hét top-notch kennis-in-de-creatieve-industrie-festival te houden, horen ze graag van jou! Heb jij een onderzoek of project waarmee jij een podiumplaats wil? Lees hieronder waar DRIVE naar op zoek is, en dien je voorstel in.

Thema’s

In 2019 focust DRIVE op de rol van de creatieve industrie in het Missiegedreven Innovatiebeleid en de maatschappelijke uitdagingen die daarin worden benoemd. Daarom zijn ze vooral op zoek naar inspirerende en uitdagende innovatie- en onderzoeksprojecten uit de creatieve industrie op de volgende onderwerpen:

  • Landbouw, water & voedsel;
  • Gezondheid & zorg;
  • Energietransitie & duurzaamheid;
  • Veiligheid.

Format

De programmering van DRIVE 2019 geeft festivalgangers de mogelijkheid een eigen programma samen te stellen. Binnen elk blok streven ze naar een mix van meerdere presentaties over onderzoek en innovatie. DRIVE zoekt sprekers met verschillende achtergronden: bedrijven, designprofessionals en onderzoekers van zowel universiteiten als hogescholen. Het creatieve en kritische DRIVE-publiek wil graag betrokken worden bij interactieve, korte, presentaties. De voertaal is Engels.

Dien een voorstel in tot 15 mei

Dien vanaf nu je voorstel voor een presentatie in via DRIVE. De call sluit op 15 mei. Op basis van de input heeft het DRIVE-team op 15 juni de voorlopige programmering rond. Vragen naar aanleiding van deze call? Neem dan contact op met Marijke Idema via drive@clicknl.nl.