26 november 2020

MKB-deal voor SPOT 035: loket voor digitale mediavragen

Laatste update: 26 nov '20 - 15:15

Groen licht voor de MKB-deal! Deze MKB-deal houdt in dat het project SPOT 035 de komende drie jaar ruim 3,5 ton aan financiering krijgt. Dit project organiseert een digitaal en fysiek loket voor mkb’ers met digitaliseringsvragen en is tevens een mooie kans voor digitale mediaspecialisten die kunnen intekeningen voor opdrachten van mkb’ers. SPOT 035 is een project van Media Perspectives samen met Gemeente Hilversum, Regio Gooi en Vechtstreek, BedrijvenVereniging Hilversum, MBO College Hilversum en Hogeschool van Amsterdam.

Digitalisering draagt bij aan economische vitaliteit

“Mkb is meer dan de ruggengraat van onze regionale economie”, aldus wethouder Kuipers die vandaag samen met staatssecretaris Mona Keijzer de MKB-deal ondertekende. “Wij hebben een uniek media-ICT cluster dat al een vergaande digitaliseringstransformatie heeft doorlopen. Daarmee hebben wij veel kennis en ervaring in huis, die wij in deze deal kunnen inzetten om zoveel mogelijk mkb-bedrijven te helpen te digitaliseren. Het hardwerkende mkb heeft in deze coronatijd extra baat bij digitalisering. Op deze manier versterken wij het mkb en de relatie met het onderwijs in de regio.”

Over SPOT 035

SPOT 035 wordt een laagdrempelig platform dat mkb’ers helpt hun digitale strategie vorm te geven. Dit platform biedt voorlichting, helpt bij het opstellen van een digitaliseringsstrategie en begeleidt ondernemers in de stap naar realisatie en financiering. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemer die door inzet van data beter kan voorspellen wat de vraag naar producten zal zijn en daardoor efficiënter kan inkopen. Of de ondernemer die meer wil halen uit online sales. Via een online portaal kunnen ondernemers straks terecht bij SPOT 035 voor hulp bij digitalisering. Daarnaast is er de fysieke SPOT 035 ontmoetingsplek op het Media Park waar ondernemers toegang krijgen tot specialisten, adviseurs, andere mkb’ers, docenten en mbo- en hbo-studenten. De HvA heeft bij SPOT 035 de lead omdat zij veel ervaring heeft met het oplossen van digitale vraagstukken van bedrijven.

Samenwerking

SPOT 035 betrekt het regionale netwerk van mbo- en hbo-studenten, kennisinstellingen en ‘digital frontrunners’, dat zijn toonaangevende technologie- en mediabedrijven. Dit netwerk kan met hun kennis en ervaring mkb’ers helpen hun digitale strategie vorm te geven. Uiteindelijk resultaat is dat een substantieel aantal extra mkb-bedrijven met digitalisering aan de slag is, waardoor zij kunnen blijven bestaan, groeien of zelfs nieuwe business gaan genereren. Ook zullen meer werknemers van de deelnemende bedrijven toekomstbestendig worden opgeleid. Vanuit SPOT 035 bouwen we een actieve Learning Community op rondom digitalisering bij mkb-bedrijven, zodat zij ook van elkaar kunnen leren.    

Video en digitaal magazine

Quido Schaafsma van BedrijvenVereniging Hilversum licht in een video toe wat het nieuwe project behelst. Hij geeft onder meer aan dat SPOT 035 gebruik gaat maken van de kracht van de samenwerking. De video alsook een interview met Schaafsma en Mascha Smulders van de HvA is te vinden in het digitale magazine. 

Iedereen die op de hoogte wil blijven kan abonneren op onze media trends nieuwsbrief. Wil je partner worden van dit project? Stuur dan een e-mail naar info@spot035.nl.