5 februari 2019
nieuws Data

Inzending AMMA Awards is geopend

Amma Awards
Laatste update: 5 feb '19 - 10:10

Welk merk, media-exploitant of -bureau verdient er dit jaar een AMMA? Al 18 jaar zijn de Annual of Master in Media Awards (afgekort: AMMA Awards) de mediaprijzen voor de beste campagnes, opvallendste concepten en grootste talenten. Op 28 januari zijn de inschrijvingen geopend. Dit jaar met drie nieuwe AMMA Awards!

Om aan te sluiten op ontwikkelingen in de markt zijn dit jaar drie nieuwe inzendcategorieën toegevoegd: Digitaal bureau van het jaar, Beste datastrategie en Beste inzet van owned media. Ook hebben twee categorieën hebben een nieuwe naam gekregen: de Hans Du Chatinier-prijs heet voortaan Beste media research en de Carl Lipp-prijs is omgedoopt tot Sales representative van het jaar. Met de drie nieuwe prijzen zijn er dus veertien inzendcategorieën.

De 14 AMMA Awards

 1. Beste inzet van een medium
 2. Beste content & engagement strategie
 3. Beste inzet van owned media
 4. Beste media-innovatie
 5. Beste mediaperformance
 6. Beste datastrategie
 7. Beste mediastrategie
 8. Merk van het jaar
 9. Digitaal bureau van het jaar
 10. Mediabureau van het jaar
 11. Media-exploitant van het jaar
 12. Beste media research
 13. Sales representative van het jaar
 14. YIM Talent van het jaar

Tot 8 maart 17:00 uur heb je de tijd om opvallende concepten, campagnes en de namen van grote talenten in te sturen. Vervolgens worden de nominaties medio april bekend gemaakt. Op donderdagavond 16 mei worden tijdens allOut, hét mediafestival van Nederland, de winnaars bekend gemaakt. Het event vindt plaats bij Thuishaven Amsterdam.

Nieuwsgierig naar de winnaars van vorig jaar? Bekijk hier de winnaarshistorie.