7 maart 2018
Blog Formatbooster Talent

Creatieve eerste dag Formatbooster WOW

Laatste update: 18 mei '18 - 14:14

Dinsdag 6 maart was de eerste dag van het formatproject WOW, dat Media Perspectives ontwikkeld heeft in opdracht van het Werkstation. Elf enthousiaste medewerkers van lokale en regionale omroepen gingen aan de slag met het bedenken van nieuwe ideeën voor een format. Na een creatieve middag ontstonden al veel goede ideeën die in de loop van de training uitgewerkt gaan worden.

Tijdens de eerste dag stond het bedenken van ideeën centraal. In de ochtend werd na een kennismaking een introductie gegeven op het begrip formats. Wanneer is iets een format en wanneer niet? In de middag werden de eerste ideeën bedacht. Daarvoor werd gebruik gemaakt van braintriggers die kunnen zorgen dat je op originele ideeën komt.

Over WOW

Medewerkers van de Publieke Omroep kunnen in deze training ervaren wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een succesvol format. De training bestaat uit zeven intensieve dagen verdeeld over vier maanden. Zij werken gedurende deze periode hun eigen idee onder begeleiding van format-experts uit tot een succesvol format voor de Publieke Omroep. Behalve inzicht krijgen in formatontwikkeling, worden medewerkers gestimuleerd om hun verborgen talenten te ontdekken.

Voor meer informatie over Formatbooster WOW kan je contact opnemen met Frank Visser, via frank.visser@mediaperspectives.nl