14 maart 2019
programmasignalering Business Tech

Nederlandse specificatie voor programmasignalering door internationale standaard overgenomen

Laatste update: 14 mrt '19 - 14:14

De Werkgroep Programmasignalering heeft opnieuw succes geboekt. Eerder bereikten broadcasters en distributeurs al overeenstemming over een nieuwe TV-standaard. Nu is die gemeenschappelijke technische specificatie voor programmasignalering deels ook opgenomen in de internationale standaard van de Society of Cable Telecommunications Engineers (SCTE).

Deze van oorsprong Amerikaanse standaard is versterkt met aanbevelingen vanuit de Nederlandse Werkgroep Programmasignalering. Ook is een aantal praktijkvoorbeelden toegevoegd. Zo is onder meer een expertdiagram overgenomen.

Signaal

Programmasignalering is een signaal dat kan worden toegevoegd aan tv-uitzendingen. Het bevat data die beeldnauwkeurig signaleert wat er wordt uitgezonden. Deze technologie is internationaal gestandaardiseerd door SCTE.

Door deze nieuwe technologie kunnen adverteerders selectief huishoudens, dan wel segmenten van het tv kijkend publiek bereiken met verschillende reclames binnen een en hetzelfde tv-programma. De standaard herkent namelijk stukken content, ook binnen een reclameblok.

Implementatie

Media Perspectives heeft vanuit de Werkgroep Programma Signalering nauw contact met SCTE. Zo kan invloed worden uitgeoefend  op basis van de praktische implementatie van het protocol in de Nederlandse markt.

Hieronder de links naar de twee gepubliceerde standaarden:

SCTE-35-2019

ANSI-SCTE-104-2018