28 januari 2024
Ton van Mil afscheid Business

Afscheid van Media Perspectives én Ton van Mil: “Het is af”

Laatste update: 28 jan '24 - 21:21

Media Perspectives en z’n voorganger iMMovator hebben in 25 jaar veel bereikt als het gaat om het stimuleren van innovatie in de mediasector. De gezamenlijke innovatieagenda van de mediasector die in oktober 2022 werd gepresenteerd, was wel het hoogtepunt. “Het is af”, zei directeur Ton van Mil bij het afscheid. Volgens hem is het logisch dat Media Perspectives een nieuwe weg inslaat en verder gaat als campusorganisatie.

Volgens Van Mil is het vervolg voor Media Perspectives eigenlijk vanzelfsprekend. De innovatieagenda is inmiddels goed belegd. De mediabedrijven zijn aan de slag met de datakluis en het vertrouwen in nieuws en het ziet er naar uit dat in CiiiC nieuwe stappen zullen worden gezet op het gebied van immersive technologie. Logisch dus dat de organisatie zich nu verder gaat bezighouden met de mediaprofessionals op het Media Park, meent Van Mil.

Nostalgie

Het afscheid in Beeld en Geluid stond vooral in het teken van nostalgie. Vele voorbeelden kwamen voorbij van inmiddels vergeten innovaties waar Ton van Mil en iMMovator bij betrokken waren. Ton heeft daarvoor niet altijd de credits gekregen die hij verdient, benadrukte René Delwel, CEO van EMG Nederland en bestuurslid van Media Perspectives. Daarom is volgens hem het niet meer dan terecht dat er naast de mensen voor de schermen, op het Media Park ook eens iemand van achter de schermen een eerbetoon krijgt. Het plein achter het Mediacentrum, dat Ton’s naam krijgt, is een mooie hommage, zei Delwel.

Bob Verburg.

Bob Verburg, oud-voorzitter van het bestuur van iMMovator en Media Perspectives, roemde Van Mil vooral als verbinder. “Hij wist met een tomeloze energie mensen met elkaar te verbinden. Ton slaagde er altijd in dingen te laten kantelen.” Die combinatie van energie en het vermogen om te verbinden, werd door meer mensen geroemd.

Vivian Opsteegh, die op 1 februari aantreedt als directeur van de nieuwe campusorganisatie, stond ook nog even stil bij de innovatieagenda. “Prachtig dat die resultaten zijn behaald op het gebied van data, immersive en nieuws.” Media Perspectives heeft volgens haar een mooi fundament gelegd waarop de campusorganisatie verder kan bouwen.