31 januari 2018
traineeship Talent

Young potentials aantrekken via media traineeship

Laatste update: 14 jun '18 - 12:12

Door de snelle veranderingen in de media-industrie worden er steeds meer eisen gesteld aan mediaprofessionals. Goede communicatieve vaardigheden, kunnen werken in multidisciplinaire teams, basiskennis van alle nieuwe technologieën, business skills, eigenlijk is de ideale medewerker van alle markten thuis. Binnen reguliere opleidingen kiezen studenten echter vaak een specialisatie en jong talent is daardoor niet altijd zo allround als mediabedrijven zouden willen.

Daarom is Hilversum Media Campus gestart met het Talent Development Program (TDP) – hét traineeship dat is specifiek afgestemd op de behoeften van de media-industrie. De eerste editie van het TDP is eind juni 2017 succesvol afgerond, met enthousiaste reacties van werkgevers en deelnemers. De tweede editie is in oktober van start gegaan met 14 deelnemers en 7 deelnemende mediabedrijven. Omdat meer mediabedrijven interesse hebben getoond in het programma zal in april 2018 de derde editie van het TDP start gaan. De werving voor talentvolle young professionals is in volle gang.

Talent Development Program 2016-2017
Talent Development Program 2016-2017

Talent Development Program: een springplank voor jong media talent

Het Talent Development Program is ontwikkeld door Hilversum Media Campus om jonge talenten (met een mbo, hbo of wo-diploma) een springplank te bieden voor hun carrière in de media-industrie. Tijdens het 9 maanden durende programma doen de talenten (betaalde) praktijkervaring op bij mediabedrijven en verdiepen en verbreden hun kennis en skills in exclusieve workshops en masterclasses. Naast de inhoudelijke thema’s Content & Creatie, IT & Technology en Business & Marketing ligt er een grote focus op op 21th century skills zoals samenwerken, communiceren, probleemoplossend vermogen en creativiteit.

Caroline Dutry van Haeften, projectleider van het TDP: “Veel bedrijven nemen graag jong talent in dienst vanwege hun frisse blik op het media speelveld. Het TDP biedt jong talent de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen en verbreden op relevante kennis en skills!”

Bedrijven brengen vacature in via het TDP. Hilversum Media Campus zet een brede campagne op om young professionals te werven. Na de deadline worden de young professionals gematcht aan de vacatures van de opdrachtgevers. Tijdens de selectiedag maken de opdrachtgevers kennis met de kandidaten om te onderzoeken over een match is. Als die er is, wordt het talent toegelaten tot het programma waar hij/zij met de andere trainees hoogwaardige workshops, masterclasses en intervisie krijgt.

Opdrachtgevers en geselecteerde kandidaten Talent Development Program
Opdrachtgevers en geselecteerde kandidaten TDP17-18

 

Trek high potentials aan via traineeship

Zoekt u jong talent dat zich kan redden op een redactie en moeiteloos schakelt tussen verschillende platformen? Of zit u te springen om camera experts die met de opdrachtgever meedenken over de boodschap en storytelling? Of heeft uw bedrijf juist de behoefte aan IT-professionals die uw creative directors uitdagen met nieuwe technologie? Neem voor meer informatie over deelname aan het Talent Development Program contact op met Caroline Dutry van Haeften via caroline@hilversummediacampus.nl. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar in het volgende programma.

Geïnteresseerd om als deelnemer mee te doen aan het TDP? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.