Wat zijn de creatieve mogelijkheden van dynamic video? Het digitale productiebedrijf MediaMonks creëerde dynamic videocampagnes voor verschillende grote bedrijven. De creative director Tom Titulaer presenteerde tijdens het AV-festival in de Westergasfabriek over campagnes voor Booking.com en Netflix.
Volgens Tom is het heel onlogisch om voor miljoenen mensen éénzelfde advertentie te maken. Deze mensen hebben verschillende interesses, eigenschappen en behoeften. Deze gegevens kan je gebruiken om een video aan te passen. Door verschillende versies te maken kan de doelgroep de video als relevanter ervaren en dit kan weer zorgen voor hogere conversie. Maar hoe krijg je de juiste boodschap bij de juiste doelgroep?
Op basis van data kan je teksten, afbeeldingen en scènes aanpassen. Een fictief voorbeeld voor een campagne voor een muziekstreamingsdienst zou scènes aanpassen op basis van leeftijd, geslacht, device en bijvoorbeeld muziekvoorkeur.
In bovenstaande afbeelding is te zien hoe het toevoegen van dynamische elementen kan zorgen voor een relevantere video.
MediaMonks creëerde o.a. voor Booking.com en Netflix zo’n dynamische campagne.
Het meest gezochte dier op Google is een hond. Dus daarmee wilde MediaMonks iets ludieks doen voor Booking.com. Grofweg bestaat een videoformat uit een persoon, een actie en een verrassend element. In de dynamic videocampagne gemaakt voor Booking.com is iemand een vakantie aan het boeken. De verrassende twist is dat dit geen mens maar een hond blijkt te zijn.
Maar wat werkt beter; een realistisch dier of een lachwekkend dier? Dat wilde MediaMonks wel uitzoeken. Dus is de dynamic video niet alleen gemaakt met een hond, maar ook met een giraffe! Op basis van bezoekersdata werd de campagne verder gepersonaliseerd. Denk aan het device, de bestemming en iemands interesse in bijvoorbeeld sightseeing of shoppen.
MediaMonks kreeg de opdracht om een dynamic videocampagne te creëren voor de Netflix serie Narcos. Dit werd een volledig geautomatiseerde en real-time gegenereerde preroll reclame op YouTube. Maar hoe deed MediaMonks dit?
De doelgroep bestond uit mensen die keken naar sport, business en lokaal-relevante content. Daarom werd ook gekozen voor drie dynamic video tijdlijnen.
In deze tijdlijnen waren verschillende dynamische elementen: er waren 115 scenes, drie intro animaties en verschillende background variaties. Dit resulteerde in ruim veertien miljoen mogelijkheden. De preroll van drie seconden bestond grofweg uit zes elementen, namelijk een introslide, een slide met The Narcos Way of The Cali Way, scène met tip 1, scène met tip 2, scène met tip 3 en een eindscherm.
In deze campagne werd op basis van bezoekersdata de juiste video aan de juiste persoon geserveerd. De resultaten waren 1.481.430 unieke video’s.