18 maart 2014
Technology update Tech

WebRTC: mooie techniek met veel mogelijkheden

Dinsdag 11 maart organiseerden we samen met TNO de tweede Technology Update. Dit keer stond de bijeenkomst in het teken van WebRTC. WebRTC (Web Real-Time​ Communication) is een open source project dat softwareontwikkelaars in staat stelt om web applicaties voor spraak-en videogesprekken en p2p-bestandsuitwisseling te bouwen zonder dat daar extra plug-ins of software van derden bij nodig zijn. Zo kun je zonder enige moeite cross-platform communiceren, zoals Mac met Windows. WebRTC-technologie biedt belangrijke voordelen ten opzichte van een centrale server aanpak, zoals meer privacy en veiligheid (W3C), grotere veerkracht in de netwerkcapaciteit, lagere kosten en grotere schaalbaarheid.

Bij de bijeenkomst was een grote en gemengde groep deelnemers aanwezig. Zo waren er developers die al bekend waren met WebRTC, maar ook deelnemers die voor de bijeenkomst nog niks wisten van het nieuwe open source project. Maar de deelnemers hadden één ding gemeen; ze wilden meer weten over WebRTC.

TNO-experts vertelden er alles over, van algemene principes en architectuureisen, tot integratievraagstukken met bestaande videosystemen en welke simpele stappen een eindgebruiker moet doorlopen om er mee aan de slag te gaan. Aan de deelnemers was gevraagd of zij hun laptop mee konden nemen, om live mee te spelen in een WebRTC-omgeving.

Het was een geslaagde en interactieve middag. WebRTC werd door de deelnemers ontvangen als een interessante techniek, waar we zeker nog meer van gaan horen en zien. In de onderstaande link staan de slides ,die tijdens de bijeenkomst gebruikt werden, om nog eens te bekijken.

http://servicelab.github.io/immovator-webrtc/