11 maart 2014

Technology Update over WebRTC

Tickets Gratis

Datum & tijd

2014-03-11 12:30:00

Villa Heideheuvel

Dinsdag 11 maart organiseren we samen met TNO een Technology Update met als thema: WebRTC. In één middag word je bijgepraat over deze actuele ontwikkeling. WebRTC is meer dan conference-calls opzetten in je browser, zonder software zoals Skype of Facetime. Je eigen Peer2Peer CDN bouwen, game-state managen over honderden devices; het kan allemaal met de WebRTC javascript API. Weten wat WebRTC voor jouw organisatie kan betekenen? TNO experts vertellen je er alles over, van algemene principes en architectuureisen,  tot allerhande technische en niet-technische uitdagingen. Neem je laptop mee, want we gaan ook gelijk aan de slag met WebRTC!

WebRTC
Web Real-Time Communications (WebRTC) is een open source project die het mogelijk maakt om real-time vanuit de browser op het internet te communiceren, in beeld en geluid, zonder dat er plug-ins of add-ons nodig zijn. De open-source-tak van Google gaf in 2011 het framework voor WebRTC vrij. Google Chrome ondersteunt het, en waarschijnlijk geldt voor Mozilla Firefox binnenkort hetzelfde. Volgens het Disrubtive Analysis WebRTC Strategy Report, uit februari 2013, gaat WebRTC de komende jaren enorm groeien. Nu zijn er ongeveer 800 miljoen devices die WebRTC ondersteunen, in 2016 zouden dat er meer dan 3 miljard zijn. Dat zijn op dit moment nog bijna allemaal PC's, maar volgens het rapport zullen vanaf volgend jaar steeds vaker ook smartphones en tablets het dragende device zijn.

Nu WebRTC serieus draagvlak krijgt, wordt duidelijk dat het veel verder gaat dan conference-calls opzetten in je browser, zonder software zoals Skype of Facetime. Je eigen Peer2Peer CDN bouwen, game-state managen over honderden devices; het kan allemaal met de WebRTC javascript API.

IMMovator en TNO organiseren een Technology Update over WebRTC, waarbij het programma verzorgd wordt door Victor Klos, Eelco Cramer en Harrie van de Vlag van TNO. Algemene principes en architectuur komen aan bod, maar we zoomen ook in op toepassingen in het cross media domein. Wat is nu en in de toekomst mogelijk en wat zijn de technische en niet-technische uitdagingen hierbij?  Wat zijn de mogelijkheden voor media distributie, en wat is de relatie met HTML5? Welke apparaten, platform en browsers ondersteunen WebRTC nu en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Programma Technology Update

13:30 Inloop met koffie

14:00 Sessie 1: introductie WebRTC

15:00 Sessie 2: Architectuur

15:30 Pauze

15:45 Sessie 3: Advanced topics met o.a. Overlay Netwerken, Content distributie, CDN en Gaming

16:45: Wrap-up

17:00 Borrel

De middag zit vol demo’s en experimenten die de theorie aanvullen. Hierbij rekenen we op een actieve bijdrage van jullie. Neem daarom vooral ook je laptop mee. Chrome, Firefox en Opera hebben WebRTC geschikte browsers voor Windows en OSX, dus zorg ervoor dat je nieuwste versie hebt draaien. Zie http://www.webrtc.org/home voor details.

Locatie
De Technology Update vindt plaats op dinsdag 11 maart in Villa Heideheuvel op het Media Park in Hilversum.

Inschrijven
IMMovator leden kunnen zich via de inschrijfknop rechtsboven gratis inschrijven voor deze technology update.