28 juni 2014
Business

Blue Circle gaat strategische samenwerking met multi-channel netwerk Divimove aan!

Divimove is een van de snelst groeiende multi-channel netwerken (MCN) van Europa. Succesvolle YouTubers verbinden zich rondom verschillende thema’s als mode, sport, muziek en lifestyle aan deze MCN, om in samenwerking met de internationale professionals van Divimove de individuele prestaties van hun online kanalen te optimaliseren.

Door de samenwerking tussen Divimove en Blue Circle worden de producenten van twee werelden bij elkaar gebracht. Zij delen dezelfde passie, namelijk het maken van aansprekende content. Blue Circle stelt voor de bij Divimove aangesloten YouTube producenten o.a. een green screen studio beschikbaar, waar de YouTubers en de Blue Circle producenten zullen gaan samenwerken om zodoende slagkracht te creëren in een markt waar bewegende content steeds belangrijker wordt.

CEO van Blue Circle Georgette Schlick: “De samenwerking met Divimove is een logische stap in het verwezenlijken van de digitale ambities van Blue Circle. We willen onze ervaring en expertise op het gebied van “storytelling” ook toepassen bij het ontwikkelen en produceren van digitale content. Het hebben en aanbieden van faciliteiten aan de nieuwe generatie van producenten, gecombineerd met een hang-out waar ideeën en productiekennis als vanzelf zullen worden uitgewisseld, gaat een absolute boost geven aan de digitale groeidoelstellingen van Blue Circle.”

Divimove co-founder en Managing Director Sebastiaan van Dam: “Door de samenwerking met Blue Circle geven wij onze YouTubers de mogelijkheid om hun creativiteit en ideeën te verwezenlijken samen met de expertise en professionele middelen van Blue Circle.“

Head of Content and Creative Development bij Divimove Hannes Jakobsen: “Ons doel is om in de komende jaren samen met onze YouTube talenten nieuwe content te produceren, die het onderscheid tussen “klassieke“ en “nieuwe“ media verwaarloost. Een goed verhaal is een goed verhaal en een talent is een talent, onafhankelijk van het beeldscherm waarop dit
zich afspeelt”.

Blue Circle is onderdeel van FremantleMedia, dat in 2013 een minderheidsaandeel in Divimove heeft geacquireerd.