3 juli 2014
Media Jaarcongres Business Tech

Expertsessie Microsoft: Mobile on-demand en live TV, making the second screen the first screen

Wereldwijd neemt het mobile TV kijken snel toe. Kijkers verwachten zowel Live als On Demand TV op ieder moment, iedere plaats en op ieder device een ervaring naar zijn of haar behoefte te kunnen krijgen. Wat zijn de recente ontwikkelingen op gebied van Mobile TV, de beveiliging van content, de flexibiliteit voor evenementen en de nieuwste gebruikerservaring? Tony Henderson, Gijs Zonneveld en Bastien Lacheny van Microsoft gaven tijdens een expertsessie op het Mediapark Jaarcongres antwoord op deze vragen.

Tony Henderson, Business Development Manager van Microsoft begon de sessie met een introductie van de nieuwe technologie PlayReady. PlayReady is een online content beschermingstechnologie en richt zich op het online aanbieden van premium content en Live TV. Deze dienst onderscheidt zich door zijn flexibiliteit in schaalbaarheid en inzetbaarheid. Dit platform biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor veel verschillende soorten business modellen, zoals:

  • abonnementen
  • promotie
  • advertenties

PlayReady van Microsoft biedt ook ondersteuning voor veel verschillende soorten platformen. Zo is er zowel een SDK (Software Development Kit) voor iOS en Android beschikbaar. In het Windows 8 besturingssysteem zit de ondersteuning voor PlayReady al ingebouwd. Ondersteuning van voorgaande Windows besturingssystemen werkt via Microsoft SilverLight.

Behalve een brede ondersteuning voor platformen werkt PlayReady ook met een breed scala aan video- en audiocodecs, zoals:

  • video: WMA, WMV, H.264
  • audio: Dolby Digital, AAC, AAC+, enhanced AAC+

Om een betere indruk te geven van wat er allemaal mogelijk is met PlayReady van Microsoft was Bastien Lacheneny, Commercial director van Delatre France aanwezig. Hij gaf een demo van de sport videodienst genaamd ‘Diva’. Deze dienst voegt interactie toe aan het kijken van sport.

Om een betere indruk te krijgen van wat de mogelijkheden zijn kunt u hier een demo van Diva bekijken.