3 juli 2014
Media Jaarcongres Business Tech

Expertsessie MPJC: Naar Frame- Accurate Media Synchronisatie in Live TV ketens

Tijdens het Mediapark Jaarcongres 2014 werd een van de expertsessies geleid door Paul Valk  van onderzoeksinstituut TNO.  Het onderwerp dat in deze expertsessie centraal stond: de oplossing naar (accurate) media synchronisatie van second screen applicaties en het desbetreffende tv programma.

‘Second screen applicaties moeten een verrijking worden bij het kijken naar een tv programma‘ luidde het credo van de aanwezigen. De belangrijkste pijler voor het succes van deze applicaties: hoe beter de (accurate) synchronisatie , hoe beter de second screen app. Er werd wel terecht opgemerkt dat dit wel per programma verschilt. De live feed programma’s van bijvoorbeeld the Voice of Holland waarbij mensen kunnen stemmen, dienen een goede synchronisatie te hebben. De huidige manier van synchroniseren heeft zo zijn mankementen: inaccuraat, leverancier gebonden of audio die niet geheel goed doorkomt.

Timestamps
TNO heeft een oplossing gecreëerd voor het huidige probleem in media synchronisatie, het toepassen van timestamps. Deze (op basis van tijdscodes) timestamps worden in de bron en het apparaat toegevoegd. De timestamps kunnen elkaar vinden door middel van het huisnetwerk of een externe verbinding. Een Wi-Fi verbinding is hiervoor vereist. De prognose voor het ontwikkelen van timestamps vanuit TNO in deze ontwikkeling is drie tot vijf jaar.

TNO zoekt partijen die geïnteresseerd zijn om mee te werken in dit proof of concept. Wilt u meer informatie over timestamps en het onderzoek van TNO? U kunt een en ander hier nalezen.