12 oktober 2020
cross media cafe Business Content

Video: Laura Veenema (NewBe) over ‘superserve the niche’

NewBe focust op de wereldwijde video-on-demand-markt en heeft klanten als Netflix, Amazon Prime en HBO Max. “Superservice the niche”, dat is de strategie van NewBe, vertelt Creative director Laura Veenema. De focus ligt op 4 tot 35-jarigen, de digital natives. NewBe volgt de doelgroep en het platform komt daarna pas. Deze strategie is onlosmakelijk verbonden met de cultuur van NewBe. Een cultuur waarin ondernemerschap, ruimte voor getalenteerde mensen, diversiteit en gelijkheid centraal staan.

Een bekende titel van NewBe is Toon; een komedieserie die exclusief te zien is op Netflix in bijna 200 landen. Qua marketing-aanpak zetten ze hierbij in op ‘less is more’. Een goed idee laat zich in 1 minuut pitchen. Bij de campagne voor Toon dook de hoofdrolspeler ineens op bij de social media kanalen van verschillende BN’ers. Er ontstond een mysterie rond wie deze jongen zou zijn, wat bijdroeg aan de naamsbekendheid.

Dit is de presentatie van Laura Veenema (NewBe) gegeven op 6 oktober tijdens het Cross Media Café – Video voor nieuwe platforms. Bekijk hier de slides.