11 november 2016

Samuel Westberg (LivelikeVR) @ Amazing Monday

Samuel Westberg, hoofd van LiveLikeVR heeft samen met zijn team een applicatie gebouwd waarmee je het live-event kan meenemen in VR. Op die manier kan de toeschouwer zelf een eigen experience kiezen.

Het voordeel van op deze manier naar voetbal kijken is dat je je eigen features kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende statistieken de revue laten passeren, je vrienden uitnodigen in jouw VIP-lounge en de voorbereiding vanaf minuut één bekijken.

Veel organisaties hebben zich gestort op de hardware, maar LiveLikeVR richt zich vooral op de software. VR biedt de mogelijkheid om outside te box te denken. Sport leent zich uitstekend voor deze VR toepassingen. Het enige nadeel op dit moment is nog de vertraging van de stream. Daar wordt aan gewerkt! VR heeft nu nog een erg duur imago, maar je hebt met VR juist een kleiner team nodig. Dat scheelt enorm in de productiekosten. Volgens Samuel kosten VR producties gemiddeld 20 % minder dan een gewone productie. Daarnaast kan je veel inkomsten behalen uit advertenties. LiveLikeVR is marktleider en combineert het sociale aspect van het kijken naar sport met VR.