25 mei 2020
cross media cafe Business Content

Video De nieuwe gewoontes van TikTok-gebruikers | Paulo Lopes Escudeiro

Videoplatform TikTok is met 3,5 miljoen gebruikers in Nederland hot and happening. Het aantal maandelijkse impressies in Nederland komt uit op 12,3 miljard tegen 8,7 miljard in België.

Tijdens het Cross Media Café – Nieuwe rol voor het publiek presenteerde Paulo Lopes Escurdeiro de nieuwe gewoontes van TikTok-gebruikers.

Met name onder de jongere doelgroep met de leeftijdgrens van dertien jaar is de app op dit moment razend populair, al komt daar volgens de director brand strategy van TikTok, Paulo Lopes Escudeiro, steeds meer verandering in: ‘’Ik spreek ook met mensen van 35 die de app gebruiken.’’ De essentie van TikTok is de creativiteit van het publiek. Wat de app juist zo bijzonder maakt is dat het algoritme zelf bepaald welke inhoud we te zien krijgen. Verder zijn er twintig tot vijfentwintig moderators in dienst die de content goedkeuren. Video’s met de juiste tone of voice worden soms wel in een korte tijd miljoenen keren bekeken. Je hebt daar niet eens een groot volgersaantal of leads voor nodig. Als je video bij genoeg mensen aanslaat, wordt deze ook aan kijkers buiten je netwerk aangeraden. Zodat kan je video viral gaan.

Het platform is afkomstig van de Chinese social-media app ‘Musical.ly’ en onderging in 2018 zijn naamsverandering naar TikTok. Momenteel wil TikTok zich in de toekomst richten op de internationale markt. Er werd kortgeleden dan ook bekend gemaakt dat de Amerikaan Kevin Mayer in de rol van CEO de overstap van het streamingplatform Disney Plus naar TikTok heeft gemaakt.

Bekijk hier de slides van Paulo zijn presentatie.