8 maart 2014

Herman Kienhuis (Sanoma) en Jeroen van Erp (Fabrique): SxSW is hét festival waar het gebeurt

Online programma Top Names is in Austin Texas neergestreken voor SxSW, het belangrijkste internet-evenement dat er is. 30.000 mensen uit de hele wereld komen er heen, waaronder dit jaar een Nederlandse delegatie van ongeveer 300. Erwin Blom en Roeland Stekelenburg praten dagelijks met vertegenwoordigers van de Nederlandse delegatie. In deel 1 zijn Jeroen van Erp (Fabrique) en Herman Kienhuis (Sanoma Ventures) van de partij.

Jeroen van Erp (Fabrique)

“SxSW is HET festival waar het gebeurt, veel grote internet-namen hebben hier hun doorbraak beleefd. Voor de Nederlandse creatieve industrie is het interactive gedeelte heel interessant. Als het gaat om bijvoorbeeld ‘the internet of cars’, zeggen Amerikanen: we developed the technology, let the consumer decide what will be a succes. Ze klooien maar een beetje aan met de techniek. Als Nederlanders beginnen we vanuit een probleem en gaan dan de techniek erbij zoeken. We doen het niet beter dan Amerikanen, we doen het anders. We zijn complementair aan elkaar. Daarom is het goed dat er dit jaar een delegatie van de creative industrie is. Wij hebben unieke producten die we naar het buitenland kunnen brengen om aan schaalvergroting te doen. In eigen land kunnen ze niet meer groeien.”

Herman Kienhuis (Sanoma Ventures)

“Wij hebben onder meer geinvesteerd in Peerby, Springest en WappZapp.tv. Ik kom hier voor meerdere redenen Ten eerste om inspiratie op te doen over ontwikkelingen. Ten tweede om te leren hoe ik een beter investeerder word. Waar moet ik op letten, hoe onderhandel ik beter, etcetera. We investeren in media, e-commerce en communicatie.”