7 februari 2018
Powering the Future spectacular live events Content

Allard Kernkamp (TNO) over anticiperen op cyberdreigingen

TNO experimenteert in het Cyber Threat Intelligence Lab (CTI Lab) met nieuwe technologieën. Het lab wordt door Allard Kernkamp een proof-of-concept genoemd. CTI staat in veel opzichten nog in de kinderschoenen, maar er wordt veel van verwacht. Met Cyber Threat Intelligence zijn overheden en bedrijven namelijk in staat vroegtijdig te anticiperen op cyberdreigingen en -aanvallen.

Hoe eerder een mogelijke cyberdreiging wordt ontdekt, des te minder schade kan er toegebracht worden aan (kritieke) systemen. CTI draait daarom om het verzamelen, analyseren en in context plaatsen van (grote hoeveelheden) cyberdreigingsinformatie. Door algoritmes te trainen met grote datasets werden trends in de data ontdekt. Algoritmes leerden om onderscheid te maken tussen trending/hot topics en topics die dat niet zijn. Naast het trainen van algoritmes is er ook gekeken naar wat de CVE rapporten in een bepaald tijdbestek zijn en hoe deze eruit zien per platform.

Powering the Future – Cybersecurity

De presentatie van Allard Kernkamp over anticiperen op cyberdreigingen was onderdeel van de tweede editie van Powering the Future – The Network Sessions. Het thema van deze editie was Cybersecurity. Experts van TNO, KPN, KPMG en Honeywell gaven spraakmakende praktijkvoorbeelden. Lees hier het verslag.

Dit event is mede gefinancierd vanuit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) van het ministerie van Economische Zaken en een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het innovatieprogramma SAX.

EFRO