18 februari 2021
cross media cafe Business Content Data

Video: Lalaland en REBLIKA – Synthetic Media

‘Synthetic media’ is een term die gebruikt wordt voor media aanbod dat niet door mensen maar door computers gegenereerd wordt. Je kijkt naar video die echt lijkt, maar in feite zie je beeldmateriaal dat door een algoritme wordt geproduceerd. Ook geluid, achtergronden, foto’s en tekst kunnen zo worden geproduceerd. Dit biedt natuurlijk enorme kansen voor de media-industrie.

In dit online Cross Media Café gaat moderator Monique van Dusseldorp aan de hand van concrete voorbeelden in gesprek met vier mediaprofessionals over de mogelijkheden nu, en de nabije toekomst.

  • Harold Smeeman, CCO bij Lalaland.ai. Nederlandse AI startup LaLaLand maakt met neurale netwerken artificiële fotomodellen. Hiermee kunnen e e-commerce-partijen als Wehkamp en Sapph hun waren aanbieden met modellen gebaseerd op leeftijd, maat en etniciteit. Hoe werkt dit precies en welke toepassingen zijn er nog meer mogelijk?
  • Mao Lin Liao, Founder REBLIKA. REBLIKA maakt digitale 3D-personages voor games, films en online, en maakt daarvoor gebruik van de laatste technieken. Zo maken ze gebruik van 3-dimensionale digitale captures, facial rigging en simulation FX. Dat doen ze zowel voor mensen en gezichten, als voor objecten en gebouwen. Voor modemerk Balmain maakten ze dit jaar een online fashion show waarin dat alle bij elkaar kwam.