10 november 2017
sport & live events video Content Tech

Lars Sang Mo Boom (FormulaFPV) over het optimaliseren van de ervaring van het publiek

FormulaFPV lanceert in samenwerking met ZoomIn.TV de Drone Racing World Series. Dit is een wereldwijde competitie van drone piloten voor de wereldtitel. Deze drone-races brengen de beste drone racepiloten van over de hele wereld en miljoenen fans uit lokale gemeenschappen samen.

Lars Sang Mo Boom is event producer bij FormulaFPV. FormulaFPV houdt zich bezig met het promoten en organiseren van FPV drone racing. Deze sport wordt steeds populairder. Volgens Lars Sang Mo Boom zijn er in Nederland ongeveer 1.500 mensen die doen aan drone racing.  Lars vertelt dat de sport nog erg jong is en dat ze dus eigenlijk pas net begonnen zijn. Verder ziet hij nog kansen voor het optimaliseren van de beleving voor het publiek. Bijvoorbeeld een manier waarop het publiek de snelheid en vlieglijnen van de drones kan zien en vergelijken.

Volgens Lucas van der Eerde (Zoomin.TV) zijn er twee grote uitdagingen om drone racing events tot een succes te maken. Allereerst om zoveel mogelijk publiek te werven voor in de stadions. Ten tweede om het event zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor mediaorganisaties.

Uit het publiek kwam de vraag hoe moeilijk het is om een eigen drone te maken. Volgens Lars is het tegenwoordig eenvoudig om een drone te maken. Hij legt uit dat je slechts een starterskit en en een instructievideo van YouTube nodig hebt.

Event Engineering – Powering the Future – The Network Sessions

De presentatie van Lars Sang Mo Boom (FormulaFPV) over het optimaliseren van de ervaring van het publiek was onderdeel Event Engineering, de eerste editie van Powering the Future – The Network Sessions.

Dit event is mede gefinancierd vanuit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) van het ministerie van Economische Zaken en een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het innovatieprogramma SAX.

EFRO