11 oktober 2016

Video: Tom van der Velpen (Gigstarter) @ NEXT16

Mensen die werkzaam zijn in de muziekindustrie vinden het normaal dat je live music gewoon kan boeken. Particulieren weten dit vaak niet. Zij vinden het daarom ook moeilijk om live muziek te boeken. Er is geen goed overzicht van alle artiesten die je kan boeken. Daarom heeft Gigstarter een soort marktplaats gebouwd voor artiesten. 

Bij Gigstarter kan je allerlei soorten artiesten boeken. Voor elk genre wat wils. Het platform is tweeledig. Aan de ene kant heb je mensen die een artiest willen boeken en aan de andere kant heb je artiesten. Er zijn veel artiesten die niet erg bekend zijn en nog maar een klein netwerk hebben. Voor die artiesten is het fijn dat ze op deze manier ook gevonden kunnen worden. Als je Jan Smit wil boeken, dan gebeurt dat vaak via Google. Er zitten intermediairs tussen en daar gaat veel geld naar toe. 

Gigstarter biedt de mogelijkheid om de boeker en de artiest direct samen te brengen. Artiesten kunnen zichzelf via het platform promoten en de boeker kan goede acts zelf bekijken en gelijk boeken bij de artiest zelf. Artiesten maken zelf een account aan en je krijgt daarom een goed beeld van wat je kan verwachten. Je krijgt een prijsindicatie, live muziekvideo's, demo's en je kan ook gelijk boeken. Er zijn meer dan 1200 artiesten aangesloten bij Gigstarter en ze genereren meer dan 200 boekingen per maand. 

Benieuwd naar de slides? Bekijk ze dan hieronder: 

Tom van der Velpen (Gigstarter) @NEXT16 from iMMovator