12 oktober 2020
cross media cafe Business Content

Video: Gerard de Kloet (NOS) over @NOS op Instagram

Gerard de Kloet, Chef NOS online / plv. chef NOS 24 uur, presenteerde over NOS op Instagram. NOS heeft meerdere Instagram-accounts. Zo is er voor scholieren tussen 13 en 18 jaar NOS Stories (750.000 volgers) en zijn ze twee jaar geleden voor een iets oudere doelgroep gestart met het account NOS Nieuws (500.000 volgers). Gerard vertelt dat het erg belangrijk was dat de twee accounts elkaar niet in de weg gingen zitten. Daarom moest er een scherp verschil komen toen er werd gestart met NOS Nieuws. Op NOS Nieuws zijn er duidelijke formats: beelden uit het nieuws, bijzondere weerfoto en komt alleen breaking news in de stories. De langere content komt terecht op IGTV. Denk aan de tijdloze verhalen zoals correspondenten video’s. Daarnaast draait het echt om de beelden uit het nieuws, dus is er weinig vormgeving.

“We wilden aanvullend zijn. Dit is volgens onze statistieken gelukt” vertelt Gerard trots. Daar zie je grote hoeveelheid volgers in de categorie 18-34 jaar. Nog iets anders opvallends is de verdeling tussen mannen en vrouwen. “We bereiken op onze andere platforms meer mannen dan vrouwen, maar op Instagram meer vrouwen. Dus een deel dat we op andere platforms minder bereiken.”

Dit is de presentatie van Gerard de Kloet (NOS) gegeven op 6 oktober tijdens het Cross Media Café – Video voor nieuwe platforms. Bekijk hier de slides.