25 mei 2020
cross media cafe Business Content

Video In duizend Houtense woonkamers is gedanst tijden Heel Houten Danst | Arthur Vierboom

Op dinsdag 19 mei presenteerde Arthur Vierboom, mediaoprichter van Omroep Houten, tijdens het Cross Media Café – Nieuwe rol voor het publiek.

Arthur vertelt dat corona tijd pittig is voor hen. De omroep wordt voornamelijk gerund door oudere vrijwilligers, die na invoering van de maatregelen ineens thuis moesten blijven. Het jonge team dat overbleef, kreeg na enkele weken de behoefte om weer dingen samen te doen. De omroep wilde daar graag gehoor aan geven en kwam op het idee om huiskamers op een digitale manier met elkaar in verbinding te brengen.

Met het initiatief Heel Houten Danst ‘plakten’ ze als het ware de huiskamers aan elkaar en creëerden zo een plek voor de gemeenschap om samen te komen. Mensen konden via Zoom naar de studio bellen en vervolgens waren zij te zien in de uitzending. Een DJ zorgde voor muzikale begeleiding, dus er werd uitgebreid gedanst. Tenminste, dat was de bedoeling. Arthur vertelt: “Sommige mensen deden helemaal niks, die keken gewoon 30 minuten alleen maar in de camera. Grappig om te zien dat mensen dan toch gewoon het gevoel willen hebben dat ze erbij horen, dat ze ergens onderdeel van zijn.” In totaal dansten er maar liefst 4300 Houtenaren mee.