19 mei 2020

Cross Media Café – Nieuwe rol voor het publiek

Tickets Gratis

Datum & tijd

Dinsdag 19 mei van 15:30-16:30 uur

Online event

We brengen met zijn allen meer tijd met media door dan ooit. We zoeken informatie, entertainment, maar ook gezelschap – we zijn op zoek naar gedeelde ervaringen. Media Perspectives en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseren op dinsdag 19 mei het tweede online Cross Media Café. Deze editie besteden we aandacht aan de rol van het publiek.

Van 15:30-16:30 uur bespreken we vier formats die het publiek op een nieuwe manier betrekken of een rol geven.

Met presentaties van:

  • Valentine Kuypers, conservator bij Beeld en Geluid, over de inzamelingsactie Verhalen uit het Hart: om deze bijzondere tijd vast te leggen worden beeldverhalen uit het dagelijksleven van Nederlanders verzameld en toegevoegd aan het archief.
  • Arthur Vierboom is mede-oprichter van Omroep Houten, en daarnaast is hij liedjesschrijver. Met Heel Houten Danst bracht hij de lokale gemeenschap bij elkaar – in 1000 huiskamers werd meegedanst. Hij vertelt over de totstandkoming van het project, en de lessen voor de toekomst.
  • Evelien Heus, uitvoerend producent van het televisieprogramma Even tot Hier en Marten Hylkema, eigenaar MHB audiovisuele producties. Met Even tot Hier brengen Van der Laan en Woe satire met anderhalve meter afstand. Een videowand met 100 deelnemers maakt deel uit van het nieuwe format – hoe kwam dit project tot stand?
  • Paulo Lopes Escudeiro, Director Brand Strategy (TikTok) bij Creator Network International BV over nieuwe gewoontes van TikTok gebruikers en hoe mediamakers en brands daarmee omgaan

Praktische informatie

Deelname aan het online Cross Media Café is gratis. We organiseren de bijeenkomst met de technologie van Sceenic Events Solution, een van de winnaars van de innovatie-challenge van het Eurovisie Songfestival. Na inschrijving ontvang je een dag voor de bijeenkomst een persoonlijke toegangslink via een e-mail.
We maken er een interactieve sessie van, hopelijk zien we je op 19 mei!

Interessante cases?

In mei en juni organiseren we vier online bijeenkomsten, steeds een uur lang, met aandacht voor cases die ontstaan zijn sinds de start van de coronacrisis.

Over welke actuele mediainnovatie – uit Nederland maar ook daarbuiten – zou je graag meer willen horen tijdens onze serie online Cross Media Cafés? Tips zijn welkom! Stuur een e-mail naar programmasamensteller Monique van Dusseldorp via monique@vandusseldorp.com

Media Perspectives organiseert samen met Beeld en Geluid het Cross Media Café. Dit zijn bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, in de breedste zin van het woord, worden gepresenteerd. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen.