14 februari 2018
spectacular live events Content

Nick Martijn (KPMG) over de implementatie van Data Governance

Datakwaliteit blijft een aandachtspunt voor veel organisaties. Big data analyseren vereist data governance. De Amsterdam Innovation Arena beschikt over een platform waarop een breed scala aan data wordt opgeslagen. Nick Martijn (KPMG) vertelde hoe er wordt omgegaan met Data Governance.

KPMG doet meerdere dingen om te zorgen dat het ‘datameer’ veilig blijft en om veiligheidsissues te verminderen. Zo is er een data governance handboek, overeenkomsten voor gegevensoverdracht en gebruikersparticipatie, een autorisatie matrix, en worden de data lifecycle processen getrackt. Ook zijn er richtlijnen opgesteld, zoals bijvoorbeeld de richtlijn dat het duidelijk moet zijn van wie data zijn en dat het managen van data centraal bestuurd wordt.

Powering the Future – Cybersecurity

De presentatie van Nick Martijn (KPMG) over de implementatie van Data Governance was onderdeel van de tweede editie van Powering the Future – The Network Sessions. Het thema van deze editie was Cybersecurity. Experts van TNO, KPN, KPMG en Honeywell gaven spraakmakende praktijkvoorbeelden. Lees hier het verslag.

Dit event is mede gefinancierd vanuit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) van het ministerie van Economische Zaken en een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het innovatieprogramma SAX.

EFRO