3 november 2017
Interview spectacular live events Content

Bertie Cole (Arcadia Spectacular) over immersive experiences

Arcadia Spectacular is opgericht door Pip Rush en Bertie Cole. Twee schoolvrienden die het doel hadden om de ervaring van feestgangers te vergroten en hun meer te betrekken bij het event. ‘The Spider’ is de grootste en meest radicale machine gebouwd door Arcadia en kan tot 50.000 mensen bereiken binnen zijn arena. De lynchpin van het arcadia-ecosysteem, is een 360 graden, meeslepende machine opgebouwd uit gerecycleerde materialen. De spin is volledig uitgerust met een breed scala aan effecten, van beweegbare ledematen die droog ijs afvuren, interactieve kostuums tot lasers en verlichting.

Nu verschijnt Arcadia in verschillende steden en festivals over de hele wereld. Naast ‘The Spider’ zijn ze met nog een aantal andere projecten bezig die nu nog in het beginstadium zijn. Ze hopen binnen een aantal jaar met twee nieuwe interessante projecten te komen.

Bertie Cole (Arcadia Spectacular) @ Event Engineering

De presentatie van Bertie Cole (Arcadia Spectacular) over immersive experiences was onderdeel Event Engineering, de eerste editie van Powering the Future – The Network Sessions. Lees hier het verslag van Event Engineering over het creëren van een bijzondere event experience.