3 november 2017
immersive Interview spectacular live events Content

Bertie Cole (Arcadia Spectacular) over immersive experiences

Arcadia Spectacular is opgericht door Pip Rush en Bertie Cole. Twee schoolvrienden die het doel hadden om de ervaring van feestgangers te vergroten en hun meer te betrekken bij het event. ‘The Spider’ is de grootste en meest radicale machine gebouwd door Arcadia en kan tot 50.000 mensen bereiken binnen zijn arena. De lynchpin van het arcadia-ecosysteem, is een 360 graden, meeslepende machine opgebouwd uit gerecycleerde materialen. De spin is volledig uitgerust met een breed scala aan effecten, van beweegbare ledematen die droog ijs afvuren, interactieve kostuums tot lasers en verlichting.

Nu verschijnt Arcadia in verschillende steden en festivals over de hele wereld. Naast ‘The Spider’ zijn ze met nog een aantal andere projecten bezig die nu nog in het beginstadium zijn. Ze hopen binnen een aantal jaar met twee nieuwe interessante projecten te komen.

Event Engineering – Powering the Future – The Network Sessions

De presentatie van Bertie Cole (Arcadia Spectacular) over immersive experiences was onderdeel Event Engineering, de eerste editie van Powering the Future – The Network Sessions.

Dit event is mede gefinancierd vanuit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) van het ministerie van Economische Zaken en een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het innovatieprogramma SAX.

EFRO