8 maart 2017

Moederpresentatie (iMMovator & Beeld en Geluid) Cross Media Cafe – Uit het Lab

Bekijk slides

Cross Media Café Uit het Lab:

Mad scientists van de media-industrie gunnen blik in laboratoria
Kennisinstellingen en mediabedrijven hebben hun eigen medialabs waar teams experimenteren met de techniek van morgen. Tijdens Cross Media Café Uit het Lab op 7 maart jl. in Beeld en Geluid lieten de uitvinders zien waar ze mee bezig zijn. Met voor de pauze Johan Oomen (Beeld en Geluid), Oana Inel (Dive), Robert Jan Beun (Universiteit Utrecht), Harald Warmelink (NHTV) en Wouter Groot (Medialab Amsterdam). Samensteller en moderator: Monique van Dusseldorp.

Beeld en Geluid voortaan medeorganisator Cross Media Café naast iMMovator
Beeld en Geluid was al lange tijd nauw betrokken bij de organisatie van de Cross Media Cafés, maar is vanaf dit event officieel medeorganisator naast iMMovator. Gastheren Freek van ‘t Ooster van iMMovator en John Leek van Beeld en Geluid lichten de stap kort toe. Om de samenwerking kracht bij te zetten kreeg het evenement een nieuw beeldmerk en een nieuwe huisstijl.

Activiteitenagenda

Freek van ’t Ooster over de agenda van iMMovator voor de komende periode:

  • Op 4 april vindt het volgende Cross Media Café plaats over de commerciële kant van online video: CMC Online video & commercie.
  • Het Mediapark Jaarcongres 2017 staat op 29 juni gepland. Noteer deze datum alvast in je agenda.
  • Van 15 tot 18 mei vindt de Media Future Week plaats. Een pressure cooker waarin 120 jonge talenten van 10 onderwijsinstellingen en deelnemers aan het Talent Development Program samenwerken met internationale deskundigen aan concrete projecten. Thema: Design for Storytelling in a post-truth mediaworld. Het programmateam zoekt nog casepartners die graag twee teams van 10 studenten rond dit thema aan het werk willen zetten.
  • Het MediaMatters-programma koppelt startups aan mediabedrijven. Er zijn nog mogelijkheden om deel te nemen.

John Leek met een selectie van events in Beeld en Geluid in de komende maanden.

  • Op 21 april wordt ArtTube Academy georganiseerd. Een succesvol event dat al jaren loopt en waarin je kunt leren hoe je digitale videobronnen kunt gebruiken om kunstvideo’s te maken.
  • Op 25 april geeft Cinemates een masterclass in het kader van de doorlopende Youtube-tentoonstelling in Beeld en Geluid rond het thema Do It Yourself.

Open brief aan formateur

Van ’t Ooster sluit af met de mededeling dat kopstukken uit de mediawereld op maandag 13 maart een open brief sturen aan de formateur over hoe Nederland de digitale creatieve industrie een impuls kan geven in binnen- en buitenland. Wie nog wil aansluiten of suggesties heeft, kan zich melden bij Van ’t Ooster.

Moederpresentatie Cross Media Cafe - Uit het Lab from iMMovator