11 april 2017
Business Content

Interview met Jelle Kolleman, MADE.FOR.DIGITAL, Cross Media Café – Online Video en Commercie

Na zijn presentatie op het Cross Media Cafe - Online Video en Commercie, volgde een interview met Jelle Kolleman over zijn visie op video-advertising en de mogelijkheden ervan. 

Jelle Kolleman, Co-Founder & Creative Managing Partner at MADE.FOR.DIGITAL, onderdeel van Media Monks, begrijpt eigenlijk überhaupt niet meer waarom er zo krampachtig wordt vastgehouden aan die traditionele liggende videoformaten. MADE.FOR.DIGITAL maakt films en video content voor alle digitale platforms, wereldwijd. Hij stelt dat op dit moment 93% van alle Facebook-videos op mobiele devices wordt bekeken. Dat videos verticaal worden bekeken is dus een fact of life. Creatieven zouden zich daarbij neer moeten leggen en verticaal moeten gaan produceren. Creatief gezien biedt verticaal minder mogelijkheden om mooie video te maken, maar een horizontale video die verticaal wordt bekeken komt niet uit de verf. Het beeld is te klein. Bij verticale video kun je het hele scherm benutten. Hij moedigt creatieven aan om te gaan experimenteren met verticaal. Het vraagt extra aandacht voor framing. Maar het smalle beeld heeft ook z’n eigen charmes: producten komen nadrukkelijker in beeld.

Nieuwe kansen voor creatieven biedt volgens Kolleman ook het besluit van YouTube om te stoppen met niet weg te klikken reclamespotjes. Hoe voorkom je dat je weg geklikt wordt? Hij laat leuke voorbeelden zien van adverteerders die met ultrakorte spotjes van 4-5 seconden effectief hun boodschap hebben verteld voordat de kijker de advertentie kan wegklikken (Geico) of die op een andere manier creatief gebruik hebben gemaakt van het wegklikmoment of ingaan op de weerstand tegen advertenties (Burger King). In de ultrakorte Burger King-commercial reageert de acteur in de video op de oorspronkelijke zoekopdracht, waardoor de kijker wordt getriggered. Kolleman: “Dus: laten we schaalbare, relevante, datagedreven video content gaan maken.”

Bekijk hier de presentatie van MADE.FOR.DIGITAL.
Bekijk hier de video van MADE.FOR.DIGITAL.