11 oktober 2016

Video: Bas de Haas (Chordify) @ NEXT16

Bas de Haas, oprichter van Chordify, gaf vroeger altijd gitaarles. Elke keer als er een student langskwam voor een les duurde het heel lang voordat hij de goede akkoorden had gevonden. Dit moet anders.. Na zijn PhD research on music information heeft hij samen met zijn team een product ontwikkeld dat hier een einde aan moest maken. Chordify is een muziekplatform dat muziek van YouTube, Deezer, Soundcloud en je eigen collectie omzet in akkoorden. Je kan nu gemakkelijk met je favoriete muziek meespelen. 

Chordify onderscheidt zich op twee manieren: de akkoorden worden uitgezocht door middel van state-of-art technologie en daarnaast is het ook gemakkelijk te gebruiken. Bas: "it's like karaoke for your fingers." 

Een op de 10 van alle mensen op de wereld speelt een muziekinstrument. Dit is een grote markt voor Chordify. Elke maand verwelkomen ze 1,5 miljoen nieuwe bezoekers. Het verdienmodel bestaat uit advertenties en premium. 

Chordify heeft de ambitie om hét nummer 1 platform te worden om te leren over je favoriete muziek. Ze focussen op drie verschillende productontwikkelingen in de toekomst. Ze willen het socialer maken, zodat men hun lievelingsmuziek kunnen opslaan en delen met hun vrienden. Chordify is nu ook beschikbaar als app op je telefoon. 

Benieuwd naar de slides? Bekijk ze dan hieronder: 

Bas de Haas (Chordify) @ NEXT16 from iMMovator