12 oktober 2016

Interview John Ashley Burgoyne (Sound and Vision) @ NEXT16

De presentatie van Beeld en Geluid heeft gegeven op NEXT ging over twee projecten waar ze momenteel aan werken. Het eerste project Hooked on Music gaat over hoe muziek catchy gemaakt kan worden. Er is onderzoek gedaan naar wat de verschillen zijn tussen de nummers die je snel vergeet en de nummers die niet uit je hoofd zijn weg te slaan. Die laatste nummers eindigen dan ook vaak in de top 2000. 

Het tweede project waar Beeld en Geluid mee aan de slag is gegaan heeft te maken met hun eigen muziekcollectie. Is het mogelijk om een heel album te maken van bestaand muziekmateriaal? JA, dat kan. De naam van dit project is Revive en tot nu toe zijn er al twee albums gepubliceerd. Ze brengen de (muziek) historie van Nederlands in kaart op een hele creatieve manier. 

NEXT was een goede manier voor Beeld en Geluid om te spreken met interessante collega's in de muziekwereld. Door de uiteenlopende onderwerpen hebben zij hun horizon kunnen verbreden. Duitsland is over het algemeen ook een markt waar Beeld en Geluid zich op richten. Het is interessant omdat het natuurlijk onze buren zijn. Beeld en Geluid kan ook hun archieven goed gebruiken voor het Revive project. Duitsland is ook een westers land, waardoor er veel overeenkomsten zijn in de muziek.