1 juni 2017

Martin Tirion (Microsoft) Cross Media Café – Nieuwe Interfaces & Design

Bekijk slides

Microsoft maakt innovatief design makkelijk

Martin Tirion is User Experience Evangelist bij Microsoft Nederland en komt uitleggen hoe het Microsoft platform designers en ontwikkelaars kan ondersteunen bij het bouwen van bijvoorbeeld apps. Tirion: “Apps gaan van transactioneel naar immersive. Waar je vroeger in 2D kon denken, is toepassing van 3D of het gebruik van intuïtieve navigatie steeds meer de norm. Maar hoe geef je dat vorm, en hoe zorg je dat verschillende devices met elkaar verbonden worden en samenwerken voor de beste gebruikersexperience? Tirion verwijst naar het Microsoft Fluent Design system, waarmee ontwerpers de tools krijgen om hun apps te verdiepen. Het designsysteem kent vijf componenten:

  1. Light: het designsysteem werkt met licht om letterlijk een spot op elementen in het design te zetten. Bijvoorbeeld voor navigatie.
  2. Depth: met de tools kun je een dieptewerking creëren, bijvoorbeeld met het Parallaxeffect.
  3. Motion: met beweging van schermelementen kun je op een subtiele manier de aandacht richten of een hiërarchie in data aangeven.
  4. Materiaal: het is mogelijk om beeld tactieler weer te geven.
  5. Scale: met het Fluent Design Systeem zijn designs makkelijker te schalen, bijvoorbeeld met een scaleknop, voor gebruik op verschillende devices.

Op design.microsoft.com wil Microsoft de designers inspireren met voorbeelden. Hier kunnen ze ook feedback geven.   

Martin Tirion (Microsoft) CMC - Nieuwe Interfaces & Design from iMMovator