24 augustus 2018

Selectiedag Talent Development Program Traineeships

Datum & tijd

Vrijdag 24 augustus, vanaf 9.00

Het Talent Development Program voor 2017/2018 is afgelopen. Geïnteresseerd in het Talent Development Program? Bekijk hier meer informatie.

Na een intensieve selectieprocedure zijn ruim 40 talenten uitgenodigd om mee te doen aan de selectiedag voor de traineeships van het Talent Development Program. In een dagvullend programma presenteren de kandidaten zich in diverse onderdelen aan de opdrachtgevers. Aan het einde van de dag worden de ‘winnaars van de dag’ gekozen.

Wat kun je allemaal verwachten als je meedoet aan de selectiedag? Ten eerste gaan we er vooral een leuke en nuttige dag van maken. De selectiedag zal waarschijnlijk anders zijn dan de andere selectieprocedures waar je eerder aan mee hebt gedaan – en dat is juist ook kenmerkend voor het Talent Development Program! Bekijk ook eens onderstaande video van de selectiedag van 2017:

Hieronder vind je het programma van de dag. De exacte tijdstippen waarop jij de challenge gaat doen of een pitch geeft worden op de ochtend bekend gemaakt op schema’s die je op de locatie vindt.

Programma

9.00-9.25 Inloop

We ontvangen alle kandidaten tussen 9.00-9.25 uur bij Media Perspectives op het Media Park.

9.30 Start Programma

Om 9.30 stipt start het programma met een welkomstwoord door onze directeur Mir Wermuth.

9.45-13.00 Ronde 1: Pitch & Challenge

In de ochtend ga je in verschillende rondes aan de gang met een challenge, of pitch je jezelf aan de opdrachtgevers.

Pitch

Iedere kandidaat hoort per mail voor welke functies hij/zij is geselecteerd. Het is de bedoeling dat jij in 5 minuten een pitch geeft waarin jij aangeeft waarom jij het beste bij deze vacature past. Let op: als je voor meerdere vacatures geselecteerd bent, geef je dus meerdere pitches. Lees ter voorbereiding de vacature(s) nog even goed door (je vindt ze op deze pagina en onderaan deze pagina), doe research naar het bedrijf en bedenk waarom jij geschikt bent. Met andere woorden – verkoop jezelf aan het bedrijf, zodat zij JOU aan willen nemen voor deze vacature.

Challenge

Daarnaast ga je in teams aan de slag met een challenge. Wat dit precies is houden we nog even geheim, maar je kunt ervan uitgaan dat het een creatieve opdracht is waarin je samenwerkt met andere kandidaten.

13.00-14.00 Lunch

14.00 Uitslag eerste ronde

Na de lunch is het helaas tijd voor een onvermijdelijk moment: de uitslag van de eerste ronde. Op dit moment vallen een aantal kandidaten af, maar gaat er ook een groep door naar de tweede ronde. Zij maken nog steeds kans op de traineeships.

14.30-16.00 Ronde 2: Speeddates

De overgebleven kandidaten gaan vervolggesprekken van 15 a 30 minuten aan met de opdrachtgevers. Hierin ga je met elkaar in gesprek over de functie, bedrijfscultuur en in hoeverre er echt een match is tussen jou en het bedrijf.

16.00 Bekendmaking winnaars van de dag

Aan het einde van de middag maken de opdrachtgevers de winnaars van de dag bekend. Deze kandidaten zijn door de opdrachtgevers uitgekozen voor de traineeships. In de week na de selectiedag kunnen er nog aanvullende (arbeidsvoorwaarden) gesprekken plaatsvinden voordat het contract definitief gemaakt wordt.

Na dit spannende moment drinken we graag nog een borrel met alle kandidaten en opdrachtgevers!

Heb je nog vragen over de selectiedag? Aarzel niet om contact op te nemen via talent@mediaperspectives.nl!

Vacatures

Lees ter voorbereiding de vacature(s) waarvoor jij bent geselecteerd nog eens goed na: