7 februari 2018

Winter School for Audiovisual Archiving

Tickets 1.250,-

Datum & tijd

2018-02-07 08:00:00

het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum

Inschrijving Winter School for Audiovisual Archiving geopend

Voor het derde jaar organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de Winter School for Audiovisual Archiving. Deze editie vindt plaats op 7, 8 en 9 februari 2018 bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Inschrijven voor de Winter School is geopend en kan tot en met 18 december 2017. U kunt zich inschrijven via dit formulier.

De Winter School is een unieke driedaagse training in Hilversum over het duurzaam bewaren van digitale audiovisuele collecties. De training richt zich met name op beheerders van audiovisuele collecties en medewerkers van audiovisuele archieven. De Winter School bestaat uit een leerzame mix van lezingen, praktische workshops en interactieve sessies gegeven door gerenommeerde experts, verrijkt door case studies van internationale gastsprekers.

Digitale preservering
Door de hoeveelheid born digital-materiaal en de diversiteit aan media die dagelijks wordt gecreëerd, is er een groeiende behoefte om audiovisuele preserveringsplanning toe te passen en bij te werken om zo in te spelen op uitdagingen op het gebied van digitale preservering. De Winter School biedt beheerders en medewerkers van audiovisuele archieven de noodzakelijke kennis en vaardigheden om het digitale management van hun audiovisuele collecties vorm te geven of te verbeteren.

De Winter School for Audiovisual Archiving is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met AVA_Net.

De Winter School is ontwikkeld voor professionals die audiovisuele archiefcollecties beheren.

Omwille van het betrekken van internationale expertise, wordt de training in het Engels gegeven.

Programma
Op dit moment wordt het programma van de Winter School ingevuld en vormgegeven.  Om een indruk te krijgen van de inhoud van de Winter School verwijzen we u graag naar dit verslag door Erwin Verbruggen. Hierin blikt hij terug op de vorige editie.

Meer informatie

Inschrijven voor de Winter School kan tot en met 18 december 2017. U vindt het inschrijfformulier hier.

  • Meer informatie over het trainersteam vindt u hier.

Meer informatie over het programma en de gastsprekers verschijnt de komende weken op de website van de Winter School.