3 oktober 2022

Verantwoorde AI voor Media

Tickets 0,- (Gratis)

Klik hier voor Cross Media Café: Virtual Production

*Onderdeel van Dutch Media Week*

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een steeds belangrijkere rol binnen media-organisaties. Dankzij deze technologie kunnen zij bijvoorbeeld grote hoeveelheden archiefmateriaal beter doorzoekbaar maken en gepersonaliseerde aanbevelingen doen. Maar hoe kun je als media-organisatie op een ethisch verantwoorde manier AI toepassen? Hoeveeldata mag je bijvoorbeeld verzamelen over gebruikers? Hoe zorg je dat data-analyses inclusief zijn?

Tijdens deze interactieve sessie nemen prominente onderzoekers, techpioniers en mediaprofessionals je mee in het verantwoord inzetten van AI in mediatoepassingen. Samen kijken we naar de uitdagingen en mogelijke oplossingen om ethisch om te gaan met data en AI.

Sprekers

  • Oumaima Hajri (HR) over het DRAMA-project en de onderzoeksresultaten
  • Stefan Leijnen (HU en NL AIC)
  • Sarah van der Land (NPO) en Mark Westerhoff (ANP) over de inpassing van AI in een media-organisatie
  • Anna Schjøtt Hansen (UvA) over verantwoorde AI in een internationaal perspectief

Praktische informatie

Verantwoorde AI voor Media zal plaatsvinden op maandag 3 oktober en is gratis fysiek en online bij te wonen. De bijeenkomst duurt van 15.00 – 16.15 uur. Er is geen pauze tussendoor.

Voor dit event kun je een keuze maken tussen een ticket voor de fysieke bijeenkomst in Beeld & Geluid Hilversum, of een ticket waarmee je de link naar de livestream ontvangt.

Het is een interactieve sessie, waarbij jij als gast zelf vragen aan de sprekers kan stellen. Bedenk dus vast wat je wil weten!

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door ClickNL.