1 oktober 2021

MediaTalk – EMG over de ontkoppeling tussen mens en machine

Tickets Gratis

Datum & tijd

Vrijdag 1 oktober van 12:00 - 13:00 uur

Dit is een online event

United is EMG geworden! Het facilitaire mediabedrijf gaat verder onder dezelfde vlag als de zusterbedrijven binnen EMG. Naast deze naamsverandering zijn er nog veel meer ontwikkelingen gaande binnen EMG Nederland. Tijdens deze MediaTalk, in de Dutch Media Week, schuift René Delwel (CEO EMG Nederland) bij ons aan om hierover te vertellen.

Sinds 2016 is er door EMG gewerkt aan het vervangen van de traditionele broadcast technologie (SDI) door een IP-infrastructuur. Dit unieke concept heeft de naam diPloy gekregen en maakt het mogelijk om techniek te plaatsen op de meest efficiënte positie en remote aan producties te werken. Hierdoor is er dus een complete ontkoppeling mogelijk tussen locatie, het camerawerk en de (post)productie. Dit biedt ontzettend veel flexibiliteit voor iedereen die aan tv-producties werkt. De techniek van diPloy is het afgelopen jaar bijvoorbeeld toegepast bij de nieuwsvoorziening van Talpa, de Spelen in Japan en bij Roland Garros.

Een leuke toevoeging hieraan is de EMG Anywhere App. Hiermee heb je als programmamaker 24/7 realtime inzicht in het productieproces en kun je de controle houden over de voortgang. Guido van de Walle, manager Postproductie bij EMG zal ook bij de MediaTalk aanschuiven om daarover te vertellen.

Dus ben jij een producer, regisseur of ben je benieuwd naar deze nieuwe manier van tv-producties maken? Meld je dan aan voor de MediaTalk op vrijdag 1 oktober!

Programma

12.00 – 12.05 uur: Introductie spreker en thema

12.05 – 12.55 uur: Presentatie inclusief Q&A met de deelnemers

12.55 – 13.00 uur: Wrap up en laatste vragen

Praktische informatie

  • Deze MediaTalk is gratis
  • Een dag voor het event ontvang je de link naar de livestream per mail