18 maart 2020

Symposium: samenwerking maakt media sterker (gecanceld)

Datum & tijd

Woensdag 18 maart van 15:00-18:00 uur

Het kabinet heeft besloten tot extra maatregelen ter bestrijding van de uitbraak van het coronavirus. Dit betekent dat het symposium wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum. 

De Nederlandse media-industrie wil in deze tijd van internationale digitale supermachten een manier vinden om een bloeiende Nederlandse media-industrie te behouden en te ontwikkelen. Het belang van een gezamenlijke respons wordt inmiddels in de hele industrie gezien. Wordt 2020 het jaar van de samenwerking?

Op 18 maart gaan we samen met een aantal prominente mediabedrijven in gesprek over wat er speelt en wat er nog kan komen. Onder leiding van moderator Monique van Dusseldorp (Media Perspectives), gaan we in op de mogelijkheden rond samenwerking op gebied van de digitale infrastructuur voor videodistributie, een gezamenlijke nieuwsvoorziening en samenwerking rond consumentenprofielen.

Het programma

15.00-15.30 Ontvangst

15.30-17.00 Presentaties en debat

Met als sprekers o.a.

  • Afke van Rijn, directeur Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Pim Schmitz, CEO, Talpa Media
  • Wouter Hulst, projectdirecteur NLprofiel
  • Gerard Timmer, algemeen directeur NOS
  • Lennart van der Meulen, algemeen directeur VPRO
  • Niels Baas, managing director NLZiet
  • Wimar Jaeger, vertrekkend Wethouder Media, Cultuur en Economie Gemeente Hilversum
  • en een speciale bijdrage van Pieter Broertjes, Burgemeester Hilversum

17.00-18.00 Netwerkborrel met Wimar Jaeger

Dit mini-symposium wordt georganiseerd door Media Perspectives, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het College van de Gemeente Hilversum.

De aanleiding om vanuit het college dit mini-symposium te organiseren is het aanstaande vertrek van wethouder Wimar Jaeger. Vanuit het college heeft Wimar sinds mei 2014 als Wethouder Media, Cultuur en Economie zich persoonlijk ingezet voor samenwerking in de industrie. Wimar ontwikkelde samen met andere partijen een toekomstvisie voor het Media Park. Ook stimuleerde hij de ontwikkeling van de Dutch Media Week en de oprichting van Media Perspectives.