22 mei 2012

Stimuleringsfonds voor de Pers organiseert Congres Persinnovatie Lef

Datum & tijd

2012-05-22 14:00:00

Op dinsdag 22 mei organiseert het Stimuleringsfonds voor de Pers het congres Persinnovatie in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het thema is dit jaar: LEF! Met in het programma onder meer presentaties van Dagan Cohen (Upload Cinema),  Pim Betist (Sellaband), Thomas Loudon (VJ Movement) en Joshua Benton (Niemand Journalism Lab). IMMovator leden krijgen 20 euro korting op dit congres over lef en innovatie in de journalistiek.

Het programma:

12:00     Ontvangst gasten (met lunch)

13:00     Start plenair programma

13.00     Opening door René van Zanten (algemeen directeur Stimuleringsfonds voor de Pers)

13.05     Inleiding door Wim Noomen (voorzitter Stimuleringsfonds voor de Pers)

13.20     Lef op YouTube, gepresenteerd door Dagan Cohen (oprichter van Upload Cinema), bekend van De Wereld Draait Door

13.50     Thomas Loudon van VJ Movement over zijn project The Newsgame

14.00     Joshua Benton, oprichter en directeur van het Nieman Journalism Lab aan de Harvard University over innovatie in de journalistiek.

14.40     Pim Betist, oprichter van Sellaband, over Crowdfunding.

14.50     Andrea Wiegman van Second Sight Platform over trends in de media en hoe het netwerkmodel zich verder ontpopt in de uitgeefwereld.

15.30     Pauze

16:00     Break-out sessies

  • Games (met Jille Sol - Businessmodeler, Thomas Loudon - The Newsgame, Ludo Hekman van Butch and Sundance Media, dat newsgames als On the ground reporter maakt en Matthijs Dierckx van gamesvakblad Control Magazine)
  • Entrepreneurial Journalism (met Jan Jaap Heij van De Pers, Jeroen Smit, Bart Brouwers van Dichtbij.nl en Andrea Wiegman)
  • Crowdfunding (met Bob van 't Klooster - Nieuwspost, Pim Betist en onderzoeker / journalist Mathilde Sanders)


16:55     Afsluiting door dichter/schrijver Nico Dijkshoorn

17:15     Afsluiting door dagvoorzitter René van Zanten

17.20     Borrel

Inschrijven

Voor meer informatie en inschrijving, ga naar de website van Persinnovatie. Als u bij uw aanmelding kortingscode IMLef2012 gebruikt krijgt u 20 euro korting!