20 september 2012

Seminar Privacy, Identiteit & Veiligheid bij Big data in de zorg

Datum & tijd

2012-09-20 14:00:00

Privacy, identiteit en veiligheid zijn essentiële onderdelen in de discussie rond big data in de zorg. Wie is eigenaar van de data? Wie heeft er toegang tot welke data? Is de huidige regelgeving afdoende? En hoe regel ik een veilige omgang met de data? Om antwoord te krijgen op dit soort vragen organiseert Almere DataCapital 20 september een miniseminar gericht op privacy, beveiliging en identiteit. Verschillende experts komen aan het woord. Zo komt u te weten hoe zorginstellingen goed en veilig met privacygevoelige data om kunnen gaan.

Het seminar is gratis en vindt plaats in het UNET/IBM kantoor in Almere (Transistorstraat 7). U bent van harte welkom: inschrijven kan middels een mail naar info@almeredatacapital.nl.

Onderzoek Universiteit Utrecht
Privacy en beveiliging staan hoog in het vaandel bij Almere DataCapital. Zo doet prof. Sijmons (Universiteit Utrecht) met zijn team op aanvraag van Almere DataCapital een inleidend onderzoek naar kwesties rond dit onderwerp. Tijdens het seminar zal hij de (eerste) bevindingen uit dit onderzoek presenteren.

Programma
13.00 – Ontvangst en koffie/thee

13.30 – Opening door dagvoorzitter Gert-Jan Jansen.
13.40 – Prof. Jaap Sijmons (hoogleraar Gezondheidsrecht UU). Huidige wet- en regelgeving belemmert externe data/cloudopslag in de zorg niet! Van wie zijn die zorgdata nu eigenlijk?
14.10 – Peter Kits (ICT-advocaat Holland Van Gijzen). Relevante nieuwe ontwikkelingen in wet- en regelgeving rond privacy en security.
14.40 – Luc Vervenne (CEO Synergetics). Datagebruik via Trustplatform en Privacy by Design.
15.05 – Maarten Stultjens (Elephant Security). Hoe regel ik als ziekenhuis mijn autorisaties in een cloudomgeving?

15.30 – Pauze

15.50 – Prof. Andrzej Hajdasinski (Nyenrode Business University). Best practices rond SLA's voor externe dataopslag.
16.25 – Karl Thoenissen (Garabit). Beveiliging op het allerhoogste niveau: hoe beveilig ik staatsgeheimen?
16.50 – Bram Neuteboom (Architect QIY). Hoe krijgt de patiënt weer invloed op 'data'? Hoe vermijd ik een 'Mijn'-en-veld?

17.20 – Afsluiting & borrel

Meer informatie over dit seminar is te vinden op de website van Almere DataCapital.

Wat is Almere DataCapital?
Almere DataCapital is een regieprogramma voor de ontwikkeling van een duurzaam ecosysteem van kennis en bedrijvigheid in Almere rondom de opslag en verwerking van 'big data'. Door dit ecosysteem kan Almere een grote stap zetten om de ambitieuze doelstelling van het scheppen van 100.000 extra banen in 2030 te behalen. Zorg is de eerste pijler die binnen het programma wordt uitgebouwd. Hiertoe voert Almere DataCapital het project Dutch Health Hub.

De Dutch Health Hub is de naam van een big data dienstenplatform voor de sector gezondheidszorg. Het is een unieke samenwerking tussen zorginstellingen, overheid, onderwijs- en kennisinstellingen, en alle grote marktpartijen. De Dutch Health Hub bedient zowel research als de klinische kant van de zorgsector.