11 november 2020

Opleiding: hoe maak je een podcast?

Tickets € 1095,- (€1325,- incl. BTW)

Datum & tijd

Woensdag 11, 18, 25 november & 2, 9, 16 december van 18:30-22:00 uur

Deze cursus wordt online aangeboden

Met 2,2 miljoen Nederlandse luisteraars, is de podcast nog nooit zo populair geweest. Dat is niet gek, want podcasts bieden jou als verhalenverteller enorme potentie. Wil jij weten hoe je je eigen podcast, van concept tot koptelefoon, kunt uitwerken? Doe dan mee aan de opleiding en leer van Maarten Westerveen van de populaire ‘Echt Gebeurd’ podcast hoe je een succesvolle podcast maakt. Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met onze partner Hogeschool Utrecht.

Podcasting biedt veel kansen

Podcast is een persoonlijk medium, omdat je hoort wie er spreekt. Als maker bouw je hierdoor sneller een band op met je publiek. Bovendien hoeft het maken van podcasts niet moeilijk of duur te zijn. Podcasts zijn daarom interessant voor verschillende sectoren. Journalisten zetten podcast in om verhalen over te brengen. Cultureel erfgoed gebruikt podcasts om bezoekers te informeren over bijvoorbeeld exposities en voorstellingen. Bedrijven gebruiken het om over nieuwe innovaties of problemen te praten en zo merkbekendheid en thought leadership op te bouwen. Kortom: de opties zijn eindeloos! Ben je dus van plan om een podcast te starten, dan is de opleiding Hoe maak je een podcast wat voor jou.

In overleg met de docent is besloten om de cursus online plaats te laten vinden. Dit zal geen invloed hebben op de kwaliteit van de cursus, maar zal juist meer ruimte bieden voor persoonlijke begeleiding.