11 maart 2020

Make IT Work: werkgeversmarkt Software Engineering

Datum & tijd

Op 11 maart is een werkgeversmarkt van MakeITWork. Op deze avond kan je persoonlijk kennis maken met hun gemotiveerde en streng geselecteerde kandidaten die de eerste ronde van de selectieprocedure met hebben afgerond.

Deze werkgeversmarkt draait om de omscholingsrichting Software Engineering en wordt aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Doel van deze avond is dat elke werkgever meerdere sollicitatiegesprekken inplant met kandidaten. Uit deze sollicitatiegesprekken komen vervolgens een of meerdere kandidaten naar voren waar je een intentieverklaring mee wenst af te sluiten. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer. 

Praktische informatie

Je krijgt een statafel in een grote gezamenlijke ruimte waar je met een groep kandidaten in gesprek kunt gaan en je bedrijf kunt presenteren. Omdat de nadruk wordt gelegd op persoonlijke communicatie, is er geen ruimte voor een audiovisuele presentatie. Ze raden aan om met minimaal drie personen (en maximaal 5) te komen, zodat iemand het ‘recruitment gesprek’ kan voeren en iemand anders tegelijkertijd een groepje kandidaten te woord kan staan. Na afloop geef je op met welke kandidaten je een sollicitatiegesprek wilt inplannen, zodat ze het matchingsproces kunnen faciliteren.