15 december 2020

Make IT Work: online matching voor IT omscholingstraject

Datum & tijd

Dinsdag 15 december

Online event

Ervaar je moeilijkheden bij het vervullen van ICT-vacatures voor jouw bedrijf of instelling? Het omscholingsprogramma Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam helpt je graag verder. Op 15 december 2020 start Make IT Work met de online matching tussen werkgevers en cursisten. Cursisten starten in februari met de omscholingsrichtingen Software Engineering, Business & Data Analytics en Business & Data Analysis SAP.

Aanmelden: www.it-omscholing.nl

De krapte op de ICT-markt is nog altijd een uitdaging voor veel bedrijven en instellingen. De verwachte groei van de ICT-branche met 4,5% in 2020 (bron: ABN-AMRO sectorprognose) zal naar verwachting het tekort verder doen oplopen. De Hogeschool van Amsterdam werkt samen met andere hogescholen in het land om dit probleem op te lossen. Dit doen zij door het omscholingsprogramma Make IT Work aan te bieden.

Waarom Make IT Work?

  • Sinds de start 680 hoogopgeleiden succesvol omgeschoold en verbonden met de arbeidsmarkt;
  • Het slagingspercentage bedraagt 91%;
  • 33% van de deelnemers is vrouw;
  • Sinds 2017 heeft de Hogeschool van Amsterdam een eigen leslocatie op het Mediapark;
  • Is door de Europese Commissie als voorbeeldproject gekenmerkt;
  • Heeft de Promotor Awards 2018 gewonnen, de prijs voor best publiek/private samenwerking.

Wil je op een duurzame en efficiënte wijze jouw ICT-vacatures vervullen? Meld je dan voor 1 december aan voor de online matching van 15 december a.s. en maak kennis met aanstormend ICT-talent. Door middel van speeddates heb je de mogelijkheid om een grote groep hoogopgeleide werkzoekenden te spreken die zich in 5 maanden willen te laten omscholen naar een baan in de ICT. De kandidaten hebben de strenge selectieprocedure van Make IT Work doorlopen en zijn op hun beurt op zoek naar een bedrijf dat in hen investeert. In de periode na de online matching kun je verder kennismaken met de kandidaten. Met een intentieverklaring geef je de uiteindelijke kandidaat of kandidaten de mogelijkheid om bij Make It Work in te stromen.

Voor meer informatie en deelname kun je contact opnemen met Baukje Siebrecht, via b.siebrecht@hva.nl of 06 11 26 53 06.